Jūnijā Saeima pieņem Privatizācijas pabeigšanas “jumta’ likumu, kuram jānosaka kā noslēgt valsts un pašvaldību uzņēmumu, zemes un dzīvokļu nonākšanu privātās rokās, kas turpinājusies jau padsmitiem gadu.

Pirmoreiz šo likumu pieņemt martā neizdevās. Deputāts Mihails Piektevičs (TP) iesniedza virkni priekšlikumu, kurus apstrīdēja koalīcijas partneri no “Jaunā laika”, norādot, ka tajos pārāk acīm redzama
iespēja lēti tikt pie atlikušajiem īpašumiem
tiem, kas uzkrājuši lielus privatizācijas sertifikātu apjomus. Jūnija vidū
Pietkevičs priekšlikumus atsauc
.

Tautas partijas kontrolētās Kultūras ministrijas pārraudzībā strādājošā aģentūra “Jaunie trīs brāļi” prezentē savas darbības stratēģiju. Tādējādi tiek iezīmēts apjomīgākais tēriņš kultūras būvēm Latvijas vēsturē - Nacionālās bibliotēkas, akustiskās koncertzāles un laikmetīgās mākslas muzeja ēkas celtniecībai tuvāko sešu gadu laikā būs nepieciešami kopumā 150 miljoni latu.

Jūnijā notiek interesants kāzuss Latvijas tiesvedībā, par ko vēl ilgi ir ko diskutēt juristiem un citiem interesentiem – Rīgas Centra rajona tiesa apmierina Aivara Lemberga prasību par goda un cieņas aizskārumu. Tas pats par sevi nebūtu nekas diskutabls... Bet gods un cieņa izrādās aizskarti vēstulē, kuru, veicot savu darbu, Latvijas prokuratūra sūta saviem kolēģiem uz Šveici.

Luksemburga beidz prezidēt Eiropas Kopienā un startē ar priekšlikumiem par 2007.-20013.gada Savienības budžetu, savukārt Latvijas pozīciju šajā jautājumā valdība tur slepenībā, lai gan līdz presei nonāk informācija, ka nolemts prasīt par vairākiem simtiem miljoniem eiro mazāk, nekā būtu iespējams saņemt. Vēlāk, kā zināms, Brisele jautājumu atliek uz pusgadu, kad beidzas Lielbritānijas prezidentūra.

Protestējot pret Kultūras ministrijas nevēlēšanos risināt jautājumus, kas saistīti ar kora mākslinieku algu paaugstināšanu, atlūgumu iesniedz valsts akadēmiskā kora "Latvija" mākslinieciskais vadītājs Māris Sirmais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!