Foto: Ekrānšāviņš no Google Maps

Naktī uz pirmdienu brīvprātīgajai meklētāju grupai pie Kolkas raga pazudušo kaitbordistu nav izdevies atrast, LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja brīvprātīgo meklēšanas darbu koordinators Āris Muitnieks.

Savukārt LTV raidījumam "Rīta panorāma" Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) vadītājs Oskars Āboliņš norādīja, ka glābēji paveikuši visu, kas bija viņu spēkos, tostarp, riskējot ar savu drošību, devās jūrā bīstamos laika apstākļos un iesaistīja Nacionālo bruņoto spēku helikopteru.

Muitnieks aicina piekrastē dzīvojošos būt aktīviem un pievērst uzmanību savai apkārtnei, tādējādi palīdzot pēc iespējas ātrāk atrast pazudušo sportistu.

Kā vēstīts, svētdien, pulksten 16:59, oficiālie glābšanas un meklēšanas darbi tika pārtraukti, informēja Krasta apsardzes dienesta pārstāvji.

Savukārt neoficiālajos meklēšanas darbos piedalās ne tikai pazudušā kaitbordista draugi un paziņas, bet arī viņam sveši cilvēki no Liepājas un citām pilsētām.

Lai labāk veiktu meklēšanas darbus, izveidota īpaša karte, kurā redzamas jau pārmeklētās teritorijas, norāda Muitnieks. Karte pieejama šeit.

Sestdien Rīgas jūras līcī pie Kolkas raga jūrā tika iepūsts kaitbordists. Viņš atradies aptuveni 400 metru attālumā no krasta, kad pazudis no draugu redzesloka. Nekavējoties tika izsaukti glābēji. Glābšanas un meklēšanas darbos jūrā tika iesaistīti arī Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopteri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!