Foto: PantherMedia/Scanpix
Jūrā pie Rojas izglābts vīrietis, kuram makšķerējot kļuvis slikti un viņš saviem spēkiem nespējis tikt krastā, portālu "Delfi" informēja Aizsardzības ministrijas pārstāve Liene Ulbina.

Jūras spēku flotiles (JSF) Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Riga) ap pulksten 10 otrdienas rītā saņēma informāciju no iedzīvotājas, ka jūrā devies makšķernieks. Ar vīrieti sazināties neesot iespējams, jo viņš neesot paņēmis līdzi mobilo telefonu.

Lai noskaidrotu radušos situāciju, uz notikuma vietu glābēji norīkoja Rīgas ostā dežūrējošo kuģi KA-09 "Klints", kā arī tika iesaistīts palīgkuģis "Lasis" no Rojas ostas.

Īsi pēc pulksten 12 ar kuģa "Lasis" palīdzību laiva un makšķernieks veiksmīgi nogādāti Rojas ostā. Medicīniskā palīdzība atpūtniekam, kuram bija radušās veselības problēmas, nebija nepieciešama.

Jūras spēku flotile pateicas aculieciniecei par savlaicīgi sniegto informāciju, kas palīdzēja makšķernieku izglābt.

Arī Jāņu laikā un atpūtas sezonā glābēji dežūrēs pastiprinātā režīmā trīs Latvijas ostās: Rīgā, Liepājā un Ventspilī. Glābēji atgādina, ka atpūšoties uz ūdens vai tā tuvumā, jābūt īpaši uzmanīgiem. Tomēr, ja notiek nelaime jūrā, nekavējoties par jāinformē Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs, zvanot uz numuriem: 371 67323103, 371 29476101, 371 67082070 vai 112.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!