Foto: DELFI

Trešdien ar Jūras spēku robota palīdzību Baltijas jūras dzelmē atpazītas svētdien avarējušās lidmašīnas korpusa daļas un bojāgājušo cilvēku personīgās mantas, pastāstīja Latvijas Jūras spēku sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Veita.

Trešdien bojāgājušo ķermeņu daļas nav atrastas.

Robota uzfilmētais materiāls ir nodots kompetentajām iestādēm, lai lemtu par turpmākajām darbībām. Meklēšanas operācija no Jūras spēku puses ir pabeigta, tomēr Jūras spēki var nākotnē iesaistīties vēl, ja sekos pieprasījums no attiecīgajām iestādēm.

Latvijas Transporta nelaimes gadījumu izmeklēšanas biroja direktore Anita Šķinuma pastāstīja, ka lidmašīnas avārijas tālāku izmeklēšanu pilnībā ir pārņēmis Vācijas negadījumu izmeklēšanas birojs.

"Mēs esam kā atbalsta punkts no Latvijas, bet visa tālākā informācija būs Vācijai," paziņoja Šķinuma.

Jau ziņots, ka arī Latvijas Valsts policija sākusi kriminālprocesu par lidmašīnas avāriju un Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma nodaļas par noziegumiem pret personas veselību. Glābēju pirmdien atrastajām cilvēka ķermeņa daļām tiks veikta ekspertīze.

Glābējiem jau nedēļas sākumā virs ūdens izdevies atrast vairākus pasažieru lidmašīnas fragmentus.

Svētdienas vakarā netālu no Ventspils jūrā avarējusi Austrijā reģistrēta privātā 1979. gadā būvētā pasažieru lidmašīna, kurā atradušies četri cilvēki. Lidmašīnai vajadzēja nosēsties Ķelnes-Bonnas lidostā svētdienas vakarā.

Kā vēsta Spānijas laikraksts "El Pais", atsaucoties uz spāņu avotiem, kas ir pazīstami ar situāciju ap negadījumu, lidmašīna piederējusi vācu uzņēmēja ģimenei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!