Foto: LETA

Ministru kabinets otrdien, 11. maijā, par Transporta un sakaru institūta rektoru apstiprināja Juri Kanelu.

Valdības rīkojuma anotācijā teikts, ka Augstskolu likuma 17. panta otrā daļa nosaka, ka augstskolas satversmes sapulce rektoru ievēlē uz termiņu, kas nepārsniedz piecus gadus, ne vairāk kā divas reizes pēc kārtas, kā arī to, ka augstskolās, kas nav universitātes, par rektoru ievēlē profesoru vai personu, kurai ir doktora grāds.

Transporta un sakaru institūta Satversmes 17. punkts nosaka, ka Transporta un sakaru institūta rektoru, pēc institūta dibinātāja ieteikuma, ievēlē institūta Satversmes sapulce uz pieciem gadiem.

Institūts ar 2021. gada 18. marta vēstuli ir informējis ministriju, ka 2021. gada 12. martā institūta Satversmes sapulces sēdē par institūta rektoru ir ievēlēts institūta rektora vietas izpildītājs, zinātnes doktors, docents Juris Kanels.

Institūta valde nolēmusi izvirzīt Kanela kandidatūru institūta rektora amatam un lūgt institūta Satversmes sapulci balsot par šo kandidatūru. Protokolā norādīts, ka Institūta Satversmes sapulce vienbalsīgi apstiprinājusi institūta rektora vēlēšanu rezultātus.

Saskaņā ar Augstskolu likuma 17. panta pirmo daļu rektors ir augstskolas augstākā amatpersona, kas īsteno augstskolas vispārējo administratīvo vadību un bez īpaša pilnvarojuma pārstāv augstskolu. Rektora kompetence ir noteikta Augstskolu likuma 17.1 pantā. Augstskolas rektors atbild par augstskolas darbības atbilstību normatīvo aktu prasībām. Līdz ar to institūta darbības nepārtrauktai nodrošināšanai ir nepieciešams rektors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!