Foto: Jānis Vīksna

Saeimas Juridiskā komisija otrdien, 23. maijā, vienbalsīgi atbalstīja grozījumus Krimināllikumā, kas paredz virkni izmaiņu sodos par vardarbību un vajāšanu. Vienlaikus deputāti sprieda par iespēju veikt atsevišķu personu iespēju ierobežot ar elektroniskajiem palīglīdzekļiem, kā to līdz šim veic Valsts probācijas dienests ar notiesātajiem.

Sākot strādāt ar konkrēto likumprojektu, deputātu un ekspertu vidū izskanējis ierosinājums saistībā ar jaunu drošības līdzekli – elektronisko uzraudzību. Līdzīgi kā to dara Valsts probācijas dienests (VPD), tas ļautu kontrolēt cilvēka pārvietošanos un efektīvāk aizsargāt personas.

"Protams, tas ir naudas jautājums, bet no otras puses – probācija ar to jau strādā un tas nav kaut kas pilnīgi jauns," norādīja Juridiskās komisijas vadītājs Andrejs Judins (JV), minot, ka Valsts policijas (VP) priekšnieks Armands Ruks paudis viņam atbalstu un nepieciešamību šādas idejas realizēšanā.

Kas uzraudzīs, kas maksās

Iekšlietu ministrijas (IeM) pārstāvis Vilnis Vītoliņš norādīja, ka VP pie šīs idejas strādā, tomēr nav skaidrības par trim aspektiem – kādas tehnoloģijas tiks izmantotas un kāda būs to efektivitāte, kurš būs šo tehnoloģiju turētājs un cik tas maksās, kā arī vai ir pieejami attiecīgie līdzekļi, lai to varētu īstenot.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!