Tiesas papildus noteiktie ierobežojumi smagos noziegumus apsūdzētajam Ventspils mēram Aivaram Lembergam stājas spēkā ar brīdi, kad par tiem viņš uzzina, portālam "Delfi" pieļāva juristi.
Arī Lemberga advokāts Aivo Leimanis portālam "Delfi" apstiprināja, ka ceturdien atklātie ierobežojumi stājas spēkā, kolīdz par tiem uzzina apsūdzētais. To, vai Lebergam, kurš šobrīd atrodas mājas arestā Ventspilī, tiesas pilnais lēmuma teksts ar visiem tajā iekļautajiem papildus ierobežojumiem ir nosūtīts, nav zināms.

Jaunie ierobežojumi, kas Lembergam jāievēro atrodoties mājas arestā, atļauj viņam tikties tikai ar savu aizstāvi, kā arī tiek kontrolēta viņa korespondence un sarunas.

Pēc iepazīšanās ar pilno lēmuma tekstu savu viedokli par to izteiks arī Lembergs, portālam "Delfi" sacīja Leimanis. Pēc četrām nedēļām, iespējams, Lembergs lūgs tiesu atcelt arī šo drošības līdzekli. "Tas ir pārāk drastisks, jo šobrīd Lembergam jādzīvo Ventspilī un arī izmeklēšanas darbību veikšana ir apgrūtināta," sacīja Leimanis.

To, kas bijis par iemeslu apcietinājuma atcelšanai, Leimanis neatklāj, norādot, ka likums to šobrīd neatļauj darīt.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka otrdien Rīgas apgabaltiesas tiesnese Tamāra Broda no apcietinājuma atbrīvoja Ventspils mēru Aivaru Lembergu. Tiesa viņam noteica jaunu drošības līdzekli – mājas arestu.

Savukārt par ierobežojumiem, kas jāievēro, tiesa solīja paziņot tikai nākamajā dienā, proti, trešdien. Trešdien, iepriekš noteiktajā laikā tiesa pilnu lēmuma tekstu vēl nebija sagatavojusi.

Lembergs apcietinājumā atradās kopš 14.marta.

Ventspils mēram izvirzītas apsūdzības naudas atmazgāšanā, kukuļdošanā un īpašuma neuzrādīšanā. Lembergs izvirzītās apsūdzības kategoriski noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!