Foto: F64

Pašvaldības juristi neesot brīdinājuši Rīgas domes vicemēru Druvi Kleinu, ka mainot pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" padomi, viņš, iespējams, varētu pārkāpt likumu un pārsniegt amatpersonas pilnvaras, sacīja pats Kleins.

Viņš norādīja, ka nevar kā politiķis pārzināt visas juridiskās nianses, lemjot par kapitālsabiedrību vadības izmaiņām, tādēļ domē esot Īpašuma departamenta Komercdarbības nodrošinājuma pārvalde, kuras ekspertiem un juristiem būtu bijis viņu jābrīdina, ja šāds risks pastāvējis.

"Viņi savā atzinumā runāja par korporatīvo pārvaldību un labo praksi, taču neko neminēja, ka šāds solis varētu būt pārkāpums," sacīja Kleins.

Viņš norādīja, ka Rolandu Klinci personīgi nepazīst un viņu izraudzījies tikai vadoties no padomes konkursa rezultātiem, kuros viņš atzīts par vienu no pieciem atbilstošākajiem kandidātiem.

Kleins arī sacīja, ka nevar komentēt jaunā kapitāldaļu turētāja, Rīgas izpilddirektora Jura Radzeviča bažas par valdes konkursa procedūru, jo tajā nav iejaucies un par rezultātiem uzzinājis vien 30. decembrī, kad lēmums jau bijis pieņemts.

Taujāts, kā viņš vērtē Klinča vadītās padomes lēmumu valdē iecelt cilvēkus, par kuru reputāciju sabiedrībā izskanējusi virkne aizdomu, Kleins sacīja, ka tā kā viņš vairs nav uzņēmuma kapitāldaļu turētājs, padomes vadītāja lēmumu apspriest nebūtu korekti. Vienlaikus viņš atkārtoja, ka padome valdi izraudzījusies bez viņa iejaukšanās.

Kā ziņots, Radzevičs plāno vērsties prokuratūrā, lūdzot vērtēt, vai iepriekšējais kapitāldaļu turētājs Kleins nav pārkāpis amatpersonas pilnvaras, ieceļot amatā uzņēmuma padomes vadītāju Klinci, to viņš atklāja intervijā Latvijas Radio.

Pēc viņa teiktā, juristi uzskata, ka varētu būt pārkāpta procedūra, ieceļot Klinci amatā uz pieciem gadiem. Juristi uzskata, ka labākajā gadījumā viņu drīkstētu iecelt uz pagaidu termiņu, izrietēja no Radzeviča sacītā.

Viņš norādīja, ka padomes vadītājs ir paņemts no iepriekšējā konkursa, kurš beidzās viņam nesekmīgi. Viņš aicināja paraudzīties, kā būtu, ja šāda pieeja tiktu izmantota iepirkumos.

"Prasīsim tiesisku novērtējumu prokuratūrai, vai nav amatpersonas pilnvaru pārsniegšana no iepriekšējā kapitāldaļu turētāja puses," norādīja Radzevičs.

Tāpat ziņots, ka decembrī Kleins, kurš pārstāv Rīgas domes deputātu bloku "Rīgai!", negaidot daļēji nomainīja uzņēmuma padomi, no tās atstādinot vairākas personas.

Padomes locekļu daļēja nomaiņa esot veikta, jo Kleinam radušās šaubas par šo kandidātu izraudzīšanās procedūru.

3. decembrī par "Rīgas satiksmes" padomes jauno priekšsēdētāju tika ievēlēts Klincis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!