Foto: F64
Juristi, kuri piedalās lietu iztiesāšanā par seksuālu vardarbību pret bērniem, bieži vien nesaprot, kādas šādam noziegumam ir sekas uz bērna nākotni, Latvijas televīzijas raisījumā "Rīta panorāma" piektdien, 30.maijā, sacīja Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas priekšniece Laila Rieksta-Riekstiņa.

Nesen mediji rakstīja par gadījumu, kad varmākam, kurš seksuāli izmantoja bērnu, tiesa piesprieda nosacītu brīvības atņemšanu. Rieksta-Riekstiņa raisījumā piektdien atzina, ka bieži vien juristiem nav izpratnes par to, kādas ir seksuālās vardarbības sekas. "Juristi bieži uzskata, ja nav notikusi reālā izvarošana, dzimumakts, tad gan jau tas aizmirsīsies," televīzijā teica bērnu tiesību aizstāve.

Ir svarīgi saprast, cik smaga trauma ir bērnam, kurš ir cietis no seksuālās vardarbības, kādas sekas šādai traumai var būt. Tāpēc Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija plāno meklēt iespējas juristiem rīkot seminārus par šādu noziegumu ietekmi uz bērnu.

Rieksta-Riekstiņa arī pauda, ka ir svarīgi, lai cietumā ieliktais varmāka, pēc soda izciešanas, noziegumu neatkārtotu.

Bērnu tiesību aizstāve aicināja arī vecākus domāt par to, ko viņi publicē internetā, jo nereti viņi neapdomīgi publicē savu bērnu bildes.

Jau vēstīts, ka nesen policija aizturēja pedofilu grupu, savukārt tā dēvētais "Imantas pedofils" joprojām tiek meklēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!