Pēc piecu Tautas saskaņas partijas (TSP) deputātu aiziešanas uz Latvijas Pirmās partijas (LPP) frakciju Latvijā izveidojusies jauna politiskās nodevības mērvienība - "viens Turlais". Šādu viedokli pirmdien žurnālistiem pauda TSP līderis Jānis Jurkāns.
Viņš atzina, ka "nav tāda lineāla, ar ko var izmērīt politisko nodevību, un nav tādas mērvienības.. Bet varbūt tagad būs - viens Turlais, divi Turlie", norādot uz bijušā frakcijas biedra Daiņa Turlā bagāto politisko biogrāfiju.

Jau vēstīts, ka pirmdien par aiziešanu no TSP frakcijas paziņoja Turlais, Vjačeslavs Stepaņenko, Pāvels Maksimovs, Anatolijs Mackevičs un Valērijs Karpuškins. Visi pieci pirmdien izslēgti no TSP, bet par viņu pāriešanu uz LPP frakciju Saeimas prezidijs lems, kad viņi iestāsies LPP.

Turlajam LPP ir jau piektā partija. Politisko karjeru Turlais sāka 1998.gadā Demokrātiskajā partijā "Saimnieks", gadu vēlāk viņš pārgāja uz savienību "Latvijas Ceļš", 2001.gadā iestājās partijā "Mūsu Latvija", bet gadu pēc tam devās uz TSP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!