Šogad pirmajā pusgadā tūristu skaits Jūrmalā, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo periodu, palielinājies par 11% un īpaši pieaudzis Krievijas atpūtnieku skaits. Jūrmalas pilsētas domes Tūrisma un ārējo sakaru nodaļas vadītājs Armands Muižnieks pavēstīja, ka Krievijas tūristu skaits ir palielinājies par 118%.
Šogad pirmajos sešos mēnešos Jūrmalas viesnīcās, moteļos un sanatorijās mitinājušies 4195 Krievijas tūristi. Savukārt pērn attiecīgajā laika periodā Jūrmalā tika apkalpoti 1919 Krievijas tūristi.

Tāpat palielinājies Baltkrievijas un vietējo Latvijas atpūtnieku skaits Jūrmalā, savukārt citu Baltijas valstu un Skandināvijas tūristi Jūrmalu šogad pirmajā pusgadā apmeklējuši mazāk nekā pērn sešos mēnešos.

Muižnieks tūristu pieplūdumu no Krievijas skaidroja ar skaisto un saulaino laiku vasarā, kā dēļ uz Jūrmalu brauca tie tūristi no austrumiem, kuri nevēlējās apmeklēt plūdu un terorisma skartās valstis citur pasaulē.

Tāpat Krievijas tūristu pieplūdumu Muižnieks skaidroja ar Jūrmalas pilsētas domes un tūrisma uzņēmēju mērķtiecīgo darbu - dalību starptautiskajās izstādēs, kā arī tūrisma materiālu izplatīšanu Krievijā. Šogad pavasarī pirmo reizi Maskavas starptautiskajā tūrisma izstādē Jūrmala piedalījās ar atsevišķu stendu, sacīja Muižnieks.

Viņš norādīja, ka minētie dati ir par laika periodu līdz jūnija beigām, taču arī vasaras otrajā pusē tūristu pieplūdums bija ļoti labs.

Muižnieks sacīja, ka liela daļa tūristu Jūrmalā uzkavējās aptuveni nedēļu, taču liela daļa bija arī "vienas dienas ekskursanti", kuri ieradās uz dažādiem izklaides pasākumiem, kas Jūrmalā norisinājās visu vasaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!