Trakā bokseru sugas suņa dēļ, kurš nedēļas nogalē uzbruka vairākiem cilvēkiem, Jūrmalā uz diviem mēnešiem izsludināta dzīvnieku karantīna.
Karantīna izsludināta 50 kilometru rādiusā no Vaivaru stacijas, kur slimais bokseris uzbrucis cilvēkiem. Sākot ar šo nedēļu, divus menešus pilsētā neatļaus rīkot dzīvnieku izstādes un pasākumus ar dzīvnieku piedalīšanos, tāpat Jūrmalā aizliegts ievest un izvest dzīvniekus.

Jūrmalas domes priekšsēdētāja palīdzes pienākumu izpildītāja Rita Leice informēja, ka suņa saimnieks joprojām nav pieteicies, varbūt, baidoties no iespējamā soda.

"Nekādu sankciju nebūs," sacīja Leice, uzsverot, ka ir svarīgi apzināties to cilvēku loku, kas kontaktējās ar suni un riskē saslimt.

Jūrmalā jau iemidzināti divi mājas suņi, kas kontaktējās ar trako bokseri. Viņu saimnieki paši pieteikušies vetrināriem.

Savukārt Vides veselības centrā naktī no trešdienas uz ceturtdienu vairāki cilvēki, to vidū arī bērns, vēlējušies vakcinēties pret trakumsērgu, jo viņiem bijuši kontakti ar slimo bokseri.

Leica gan nemācēja pateikt, cik cilvēku griezušies veselības centrā un kādā veidā viņi dabūjuši nobrāzumus, kas lika viņiem uztraukties un naktī braukt potēties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!