Foto: DELFI

Vakcinācija pret Covid-19 Jūrmalā un Jelgavā piektdien noslēgusies jau pusdienlaikā, tviterī informēja potēšanas organizatori. Ap pulksten 15.20 noslēgusies rinda arī "Atta Centre" Rīgā.

Kā portālam "Delfi" sacīja Vakcinācijas projekta biroja pārstāve Agnese Strazda, vakcinācija abos iepriekšminētajos punktos vēl notiek, bet rindā cilvēkus vairs aicina nestāties. Viņa piebilda, ka piektdien centros šajās pilsētās bija plānots izlietot līdz 500 vakcīnas devām.

Jau ziņots, ka piektdien līdz pulksten 12 vakcinācijas centros Rīgā, Jelgavā un Jūrmalā potes pret Covid-19 dabūjuši gandrīz 1500 cilvēku, portālu "Delfi" informēja Vakcinācijas projekta birojā.

Jau vēstīts, ka piektdien un nedēļas nogalē potēšana lielajos vakcinācijas centros trīs pilsētās notiek bez iepriekšēja pieraksta, un vakcīnu pret Covid-19 var saņemt jebkurš iedzīvotājs, kurš vēlas, līdzi ņemot pasi vai ID karti.

Vakcinācijai paredzēts ierobežots vakcīnu "AstraZeneca" apjoms.

Jūrmalā un Jelgavā vakcināciju plānots turpināt līdz dienas beigām, Rīgā "ATTA centrā" vakcinācija varētu beigties vēl pirms 17.00 lielās iedzīvotāju intereses dēļ.

Pulksten 12 rindā visās trīs pilsētās gaidīja vairāki simti cilvēku. Iedzīvotāji no prioritārajām grupām tiek aicināti vēl pirms citiem vakcinēties gribētājiem, norāda Vakcinācijas projekta birojā.

Lai nodrošinātu sekmīgu vakcinācijas procesu visas nākošās nedēļas garumā, iedzīvotāji tiek aicināti nākt tikai tad, ja tuvākās nedēļas laikā nav jau ieplānots vakcinācijas laiks kādā citā vakcinācijas kabinetā.

Jautājumu gadījumā par centru darbību iedzīvotāji aicināti sazināties arī pa bezmaksas informatīvo vakcinācijas tālruni 8989.

Kopumā šajā nedēļas nogalē septiņās Latvijas pilsētās – Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Rēzeknē, Jelgavā, Jūrmalā un Cēsīs būs iespēja vakcinēties ikvienam Latvijas iedzīvotājam, kurš to vēlas.

Katrā centrā plānots izmantot no 390 līdz 2500 vakcīnu devu, un vakcīnu apjoms atkarīgs no centra lieluma un vakcinācijas veicējam pieejamā vakcīnu apjoma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!