Lai atbalstītu pilsētas trūcīgos un mazaizsargātos iedzīvotājus, Jūrmalā viņiem izsniegs talonus 12 latu vērtībā pārtikas iegādei vienā mēnesī. Gada laikā pabalsta summa nedrīkstēs pārsniegt 36 latus.
Jūrmalas pašvaldība, lai palīdzētu materiālās grūtībās nonākušajiem, līdz šim izsniedza naudu pārtikas produktu iegādei, kā arī organizēja produktu piegādi mājās.

Tomēr prakse liecina, ka pabalstā izsniegtā nauda nereti netiek izmantota pārtikai, bet gan apreibināšanās līdzekļiem un citām nelietderīgām vajadzībām, skaidrojis domes labklājības pārvaldes vadītājas vietniece Ruanete Meža. Tāpēc paredzēts pāriet uz pārtikas taloniem vai produktu piegādi mājās.

Talonus varēs saņemt, iesniedzot iztikas līdzekļu deklarāciju. Tos piešķirs personām vai ģimenēm, kas atbilst valstī noteiktajam trūcīgas ģimenes statusam, un vientuļiem nestrādājošiem invalīdiem, nepamatoti represētām personām un vientuļiem nestrādājošiem pensionāriem, ja viņu ienākumi mēnesī nepārsniedz 60 latu.

Pārtikas talonus gada laikā drīkst saņemt ne vairāk kā 36 latu vērtībā, tas nozīmē, ka faktiski tos var izmantot trīs mēnešus gadā. Tiem, kas objektīvu iemeslu dēļ nevar izmantot pārtikas talonus, produkti piegādājami mājās.

Meža informē, ka jau noticis konkurss firmām, kas varētu veikt pārtikas talonu atprečošanu. Šīs tiesības ieguvusi akciju sabiedrība "Fēnikss", jo tās piedāvājums bija vislētākais un tās veikalu tīkls pieejams visā pilsētas teritorijā.

Katrs pārtikas talonu izmantotājs tiks piereģistrēts viņa dzīvesvietai tuvākajā "Fēniksa" veikalā. Pret talonu varēs saņemt tikai pārtiku vai pirmās nepieciešamības higiēnas preces. Ne alkoholu, ne tabakas izstrādājumus un tamlīdzīgas lietas par taloniem neizsniegs. Tāpat nav atļauts talona summu vai pirkuma atlikumu izmaksāt naudā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!