Foto: DELFI
Jūrmalā palielina ienākumu līmeni, no kura ģimene vai persona atzīstama par maznodrošinātu, liecina informācija oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Grozījumi Kārtībā, kādā ģimene vai atsevišķi dzīvojoša persona atzīstama par maznodrošinātu Jūrmalas pilsētā, paredz, ka ģimene atzīstama par maznodrošinātu, ja persona, kura sasniegusi valsts vecuma pensijas piešķiršanas vecumu vai persona ar invaliditāti, dzīvo viena mājsaimniecībā, tai nav Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā noteikto apgādnieku un tās vidējie ienākumi mēnesī pēdējo triju mēnešu laikā nepārsniedz 80% no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas.

Iepriekš par maznodrošinātu atzina personu, kura sasniegusi valsts vecuma pensijas piešķiršanas vecumu vai persona ar invaliditāti, ja tā dzīvo vienā mājsaimniecībā, tai nav Civillikumā noteikto likumīgo apgādnieku un tās vidējie ienākumi mēnesī pēdējo triju mēnešu laikā nepārsniedz 70% no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas.

Patlaban ģimene atzīstama par maznodrošinātu, ja tā atbilst arī nosacījumam, ka vidējie ienākumi katram ģimenes loceklim mēnesī pēdējo triju mēnešu laikā nepārsniedz 50% no valstī noteiktās minimālās darba algas.

Kā norāda Jūrmalas pilsētas doma, ienākumu līmeni nepieciešams palielināt, lai nodrošinātu materiālu atbalstu lielākam personu lokam. Sociālā palīdzība tiks nodrošināta Jūrmalas pilsētas Labklājības pārvaldei piešķirto budžeta līdzekļu ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!