Jūrmalas dome ceturtdien Vides aizsardzības kubā Majoru un Bulduru pludmales pieteikusi Zilā karoga saņemšanai, bet nākamgad šo kvalitātes apliecinājumu varētu saņemt vēl kāda no kūrortpilsētas peldvietām.
Jūrmalas domes sabiedrisko attiecību nodaļā BNS informēja, ka noteiktajām prasībām - ūdens kvalitātei, nepieciešamajam pludmales iekārtojumam, glābšanas dienestiem un informācijai - pagaidām atbilst tikai divas pludmales, bet jau nākamgad Zilā karoga saņemšanai plānots pieteikt arī Kauguru pludmali.

Tomēr nākotnē Jūrmala plāno visu pludmales zonu sakārtot tā, lai kvalitātes apliecinājumu varētu saņemt visas pilsētas peldvietas.

Šonedēļ pieteikumu Zilā karoga saņemšanai grasās iesniegt arī Ventspils un Liepāja. Ventspils uz Zilā karoga saņemšanu pretendē jau piekto gadu, bet pirmoreiz Zilais karogs Ventspils pludmalē pacelts 1999.gadā. Liepāja uz Zilo karogu pretendē jau ceturto gadu.

Latvijas pašvaldību pieteikumus nacionālā žūrija vērtēs 3.martā, bet karoga ieguvējus šogad paredzēts nosaukt Eiropas Vides aizsardzības dienā 5.jūnijā, kad atklās arī Zilā karoga sezonu.

Zilo karogu piešķir pludmalēm ar standartiem atbilstošu ūdens kvalitāti, tajās jābūt nodrošinātai peldētāju drošībai, nepieciešamajam peldvietas iekārtojumam un informācijai.

Latvija Zilā karoga kustībā iesaistījās 1997.gadā. Zilā karoga kustību Latvijā koordinē Vides aizsardzības klubs. Pērn Eiropas Zilā karoga žūrija Zilo karogu piešķīra piecām Latvijas pludmalēm - Ventspils un Liepājas pilsētas pludmalēm, Jūrmalas Majoru un Bulduru pludmalēm un Ventspils jahtu klubam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!