Foto: LETA

Neskatoties uz opozīcijas deputātu iebildumiem, Jūrmalas domes vadība 22. decembrī ārkārtas sēdē lēmusi palielināt sev atalgojumus, portālu "Delfi" informēja Jūrmalas domes Nacionālās apvienības deputāts Jānis Asars.

Pēc deputāta sniegtās informācijas, jaunā domes priekšsēdētāja Rita Sproģe (ZZS/ZS) līdzšinējo 3852 eiro vietā, sākot no nākamā gada, saņems 5915 eiro, kas ir algas palielinājums par 54%. Tikmēr priekšsēdētāja vietnieks Jānis Lediņš (LZP) līdzšinējo 3386 eiro vietā saņems 4550 eiro, kas ir par 34% vairāk.

Jūrmalas domes priekšsēdētājas jaunais padomnieks Gatis Truksnis, kurš pieņemts šajā amatā pēc notiesāšanas viltus komandējuma lietā un Jūrmalas domes deputāta mandāta un mēra vietas zaudēšanas, turpmāk saņems algu 4732 eiro, kaut iepriekš mēra amatā saņēma pat zemāku atalgojumu – 3852 eiro.

Vienlaikus lielāki atalgojumi paredzēti arī komiteju priekšsēdētājiem un domes deputātiem.

Par algas paaugstināšanu domes sēdē nobalsoja visi Zaļo un Zemnieku savienības deputāti – Jānis Lediņš, Irēna Kausiniece, Inese Kārkliņa, Ieva Taranda, Romāns Mežeckis, Dace Riņķe, Guntars Anspoks, Rita Sproģe, partijas "Saskaņa" deputāti Larisa Loskutova un Andrejs Morozovs, kā arī Iveta Blaua (JV) un Mārtiņš Stulpiņš ("Tev, Jūrmalai").

Pret algu paaugstināšanu nobalsoja Nacionālās apvienības deputāti Rolands Parasigs-Parasiņš un Jānis Asars, kā arī "Tev, Jūrmalai" deputāts Uldis Kronblūms.

Kā ziņots, tikai pirms divām dienām Rita Sproģe tika ievēlēta Jūrmalas domes priekšsēdētājas amatā. Iepriekšējais Jūrmalas mērs Truksnis tika atzīts par vainīgu apsūdzībā par dienesta viltojumu saistībā ar komandējumu un sodīts ar naudas sodu 5000 eiro apmērā, un tai pašā dienā nolicis pašvaldības deputāta mandātu.

Savukārt LTV raidījums "De facto" ziņoja, ka Truksnis pieņemts darbā par Jūrmalas vicemēra Jāņa Lediņa (LZP) padomnieku, lai "turpinātu pildīt vēlētājiem dotos solījumus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!