Foto: F64

Jūrmalas dome ceturtdien ārkārtas sēdē nobalsojusi par četru punktu atcelšanu no Teritorijas plānojuma grozījumiem, par kuriem iebildumi bija Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM), informēja Jūrmalas domē.

Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (ZZS) domes sēdē uzsvēris, ka VARAM Teritorijas plānojuma grozījumus kopumā ir atbalstījusi, tie ir stājušies spēkā un ir piemērojami.

"Ministrija ir iebildusi tikai pret četriem punktiem, kuri neattiecas uz Teritorijas plānojuma būtību. Tas nozīmē, ka Jūrmalas pilsētas Teritorijas plānojuma izstrādes darbs ir veikts profesionāli un veiksmīgi," paudis Truksnis.

Jau ziņots, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) šonedēļ apturēja Jūrmalas domes saistošos noteikumus par pilsētas teritorijas plānojumu, kas attiecas uz apbūves noteikumiem.

Ministrs apturēja teritoriālā plānojuma grozījumu grafiskās daļas, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu apakšpunktus.

VARAM skaidroja, ka Jūrmalas domē pieņemtā dokumenta atsevišķi punkti ir pretrunā augstāka juridiskā spēka normatīvajam aktam. Ministrijas speciālisti secinājuši, ka pretēji dotajam pilnvarojumam pašvaldībai teritorijas plānojumā noteikt gadījumus, kad izstrādājams detālplānojums, apbūves noteikumos iekļauta norma, kas noteic, ka gadījumā, kad nepieciešamas zemes vienības, kurās ir noteiktas vairākas funkcionālās zonas, tostarp dabas un apstādījumu teritorija, detālplānojuma izstrāde nav nepieciešama.

Truksnis iepriekš pastāstīja, ka Gerharda iebildumi neietekmē Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojuma grozījumu būtību un tie vēl arvien ir spēkā. VARAM rīkojumā pašvaldībai esot izteikusi iebildumus par četriem teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu punktiem no kopumā 2500 punktiem. Līdz ar to ministrijas rīkojums neatceļ Jūrmalas pilsētas domes izstrādātos teritorijas plānojuma grozījumus, un tie būs piemērojami no brīža, kad VARAM rīkojums tiks publicēts "Latvijas Vēstnesī", uzsvēra Truksnis.

Tikmēr Jūrmalas aizsardzības biedrība plāno Satversmes tiesā apstrīdēt Jūrmalas domes saistošos noteikumus par pilsētas teritorijas plānojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!