Foto: LETA

Jūrmalas pilsētas dome pieņēmusi lēmumu par dažādu atbalsta pasākumu nodrošināšanu pilsētas iedzīvotājiem Covid-19 radītās ārkārtas situācijas laikā, kopumā paredzot tiem atvēlēt vairāk nekā 116 000 eiro, informēja pašvaldībā.

Kā prioritārs izvirzīts atbalsts tām iedzīvotāju grupām, kuras ir maznodrošinātas, trūcīgas, atrodas Covid-19 riska grupā vai nonākušas krīzes situācijā.

Pieņemtie lēmumi paredz, ka pašvaldība ar pārtikas pakām 50 eiro vērtībā nodrošinās Jūrmalas daudzbērnu ģimenes vienu reizi trīs nedēļu periodā. Tāpat iedzīvotāji, kuriem ir piešķirts pašvaldības aprūpes mājās pakalpojums, tiks nodrošināti ar pārtikas pakām 35 eiro vērtībā reizi nedēļā.

Pārtikas pakas 35 eiro vērtībā reizi nedēļā tiks piegādātas arī tiem Jūrmalas iedzīvotājiem, kuriem ir laboratoriski apstiprināta Covid-19 saslimšana vai kuri atrodas pašizolācijā un viņiem nav līdzekļu pārtikas iegādei un nav iespējas saņemt atbalstu pārtikas piegādē no ģimenes locekļiem.

Tāpat, pamatojoties uz ārstniecības personas atzinumu, pārtikas pakas 35 eiro vērtībā reizi nedēļā varēs saņemt iedzīvotāji no Covid-19 infekcijas riska grupas, kuriem nav iespējas saņemt atbalstu pārtikas piegādē no ģimenes locekļiem un nav līdzekļu pārtikas iegādei.

Pašvaldība nodrošinās arī Eiropas Atbalsta fonda vistrūcīgākajām personām atbalsta komplektus tiem cilvēkiem, kuri atrodas pašizolācijā (mājas karantīnā) vai kuriem laboratoriski apstiprināta Covid-19 diagnoze un viņiem nav iespējas saņemt atbalstu pārtikas piegādē no tuviniekiem.

Pārtikas paku piegādei pašvaldība kopumā piešķīrusi papildu līdzekļus 70 000 eiro apmērā. Lai saņemtu atbalstu, jāsazinās ar Jūrmalas pilsētas Labklājības pārvaldi pa tālruni 26607439.

Tāpat arī piešķirti papildu līdzekļi PSIA "Kauguru veselības centrs" 5000 eiro apmērā dezinfekcijas līdzekļiem un aizsargaprīkojumam. Pārkārtots arī finansējums SIA "Jūrmalas slimnīca" šī gada budžetā, rodot 15 000 eiro drošības aprīkojuma iegādei eiro medicīnas personālam un 26 600 eiro mākslīgās ventilācijas aparāta ar mitrinātāju iegādei.

Vienlaikus, jau no šīs nedēļas sākuma pašvaldība visiem bērniem trūcīgās un maznodrošinātās ģimenēs, kuri šajā laikā nevar saņemt pusdienas izglītības iestādēs, piegādā siltu ēdienu, un pašvaldība ēdiena vai pārtikas piegādi pusdienu pagatavošanai bērniem šīm ģimenēm nodrošinās līdz ārkārtējās situācijas beigām. Šādu atbalstu patlaban saņem 54 ģimenes, kurās kopumā ir vairāk nekā 100 bērnu.

Jau ziņots, ka līdz 14. aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Tika nolemts, kas neatkarīgi no to apmeklētāju skaita ir aizliegti visi sabiedrībai publiski pieejami svētku, piemiņas, izklaides, kultūras, sporta, atpūtas pasākumi, kas tostarp notiek naktsklubos un diskotēkās, kā arī aizliegtas sapulces, gājieni, piketi un reliģiskās darbības veikšanas pulcējoties. Mācības Latvijas skolās tiek organizētas tikai attālinātā režīmā.

Tāpat valdība lēma ierobežot neorganizētu pulcēšanos kultūras, izklaides, atpūtas, sporta un reliģisko norišu vietās līdz vairāk nekā 50 cilvēkiem vienlaikus, kā arī lēma par citiem ierobežojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!