Jūrmalas dome lūgs Privatizācijas aģentūru atcelt sanatorijas "Ķemeri" pirkuma līgumu ar SIA "Ominasis Latvia" un lemt par objekta nodošanu Jūrmalas pašvaldībai, informēja domes sabiedrisko attiecību nodaļā
Tā trešdien pēc viesošanās Ķemeru sanatorijā nolēma Jūrmalas domes priekšsēdētāja Inese Aizstrauta. Vizītes laikā viņa pārliecinājās, ka ēkā nav celtnieki, pēdējo trīs mēnešu laikā restaurācijas darbi nav pavirzījušies uz priekšu, un izcilais arhitektūras piemineklis netiek atjaunots.

Arī Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija (VKAPI) nesen konstatēja, ka valsts nozīmes kultūras piemineklī Ķemeros ilgstoši netiek veikts restaurācijas darbs, īpaši apdraudot pirmā stāva telpu vērtīgos interjerus, kuru stāvoklis turpina pasliktināties. Inspekcija sodīja ēkas īpašnieku - SIA "Ominasis Latvia" ar naudas sodu 150 latu apjomā. Tika konstatēts, ka pircējs bojā privatizējamā objekta mantu. Privatizācijas noteikumi paredz Privatizācijas aģentūrai tiesības prasīt atcelt nomaksas pirkuma līgumu, ja pircējs bojā privatizējamā objekta mantu.

Ņemot vērā to, ka unikālā Latvijas kultūras pieminekļa – sanatorijas "Ķemeri" ēkas bojāšana turpinās jau gadiem, Aizstrauta uzskata, ka sanatorijas "Ķemeri" pircējs ir pārliecinoši pierādījis nespēju nodrošināt privatizācijas nosacījumu izpildi un saglabāt ēku.

Vēsturiskā Ķemeru viesnīcas ēka ir viens no nozīmīgākajiem kultūras pieminekļiem Latvijā. 1998.gadā objektu "Ķemeru sanatorija" Privatizācijas aģentūra pārdeva SIA "Ominasis Latvia", paredzot ieguldīt sanatorijas ēkas atjaunošanā desmit miljonus latu.

Līdz šim sanatorijā ieguldīti aptuveni seši miljoni latu. Saskaņā ar Privatizācijas aģentūras veiktajām izmaiņām līgumos pilna ieguldījuma termiņš ir 2007.gada februāris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!