Foto: LETA

Jūrmalas pilsētas domē opozīcijas deputātiem pilnībā liegta pilntiesīga dalība Attīstības un vides jautājumu, Izglītības un kultūras jautājumu un Transporta un mājokļu jautājumu komitejās, portālu "Delfi" informēja deputāts Uldis Kronblūms ("Tev, Jūrmalai").

19. jūnija domes ārkārtas sēdē ar Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un "Saskaņas" deputātu balsīm tika pieņemts lēmums "Par pastāvīgajām deputātu komitejām".

"Šī balsojuma rezultātā opozīcijas deputātiem pilnībā tika liegta pilntiesīga dalība Attīstības un vides jautājumu, Izglītības un kultūras jautājumu un Transporta un mājokļu jautājumu komitejās. Tās sastāv tikai un vienīgi no ZZS un "Saskaņas" deputātiem," norādīja Kronblūms.

Deputāts vērš uzmanību, ka tas ir pretrunā ar likumu "Par pašvaldībām", kurā noteikts, ka "katras politiskās partijas vai vēlētāju apvienības pārstāvju skaitu komitejā nosaka iespēju robežās proporcionāli no katras politiskās partijas vai vēlētāju apvienības ievēlēto deputātu skaitam".

"Tev, Jūrmalai" un "Jaunās konservatīvās partijas" apvienotais saraksts pašvaldību vēlēšanās saņēma 26,6% lielu vēlētāju atbalstu, bet Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" – "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" – 13,3%.

"Tas nozīmē, ka opozīcijas deputātiem jābūt pārstāvētiem visās komitejās. Mūs izbrīna, ka par šādu lēmumu varēja nobalsot četri deputāti ar juridisko izglītību. Tas, ka šāds lēmums tika sagatavots nekonsultējoties ar deputātiem, liecina, ka domes priekšsēdētāja aicinājums strādāt kopā ir sabiedrības maldināšana," pauda Kronblūms.

Šobrīd opozīcijas partijas lūgušas domes priekšsēdētāju Gati Truksni (ZZS) sasaukt ārkārtas sēdi, kurā tiktu atcelts 19. jūnija lēmums "Par pastāvīgajām deputātu komitejām".

Par notikušo ir informēta arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Vēstīts, ka no 15 deputātu vietām Jūrmalas domē ZZS 3. jūnija vēlēšanās ieguva sešas, nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - divas, "Tev, Jūrmalai" un Jaunās konservatīvās partijas apvienotais saraksts - četras, "Saskaņa" - trīs,

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!