Foto: Shutterstock

Jūrmalas pilsētas dome maznodrošināto un trūcīgo ģimeņu bērnus attālināto mācību laikā nodrošinās ar siltu ēdienu, apstiprināja pašvaldībā.

Domes pārstāve Zane Leite norādīja, ka pašvaldības sociālais dienests ir apzinājis trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes ar bērniem un kopumā 54 ģimenēs ar šādu statusu ir vairāk nekā 100 bērnu.

Kopš otrdienas visiem bērniem trūcīgās un maznodrošinātās ģimenēs, kuri šajā laikā nevar saņemt pusdienas izglītības iestādēs, tiek piegādāts silts ēdiens vai pārtika pusdienu pagatavošanai. Šādu kārtību pašvaldība nodrošinās līdz ārkārtējās situācijas beigām.

Leite pastāstīja, ka domē izveidotā darba grupa apsver arī citus ārkārtējā situācijā iedzīvotājiem nepieciešamos atbalsta pasākumus. Piemēram, lai arī Labklājības pārvaldē patlaban nav saņemti pieprasījumi pārtikas piegādei mājās, Sociālais dienests strādā, lai izveidotu sadarbības sistēmu ar nevalstisko sektoru un brīvprātīgajiem, lai nepieciešamības gadījumā varētu nodrošināt iedzīvotājiem gan ēdiena sagādi, gan citas lietas.

Jūrmalas sociālais dienests iedzīvotāju apkalpošanu nodrošina attālināti - pa tālruni un e-pastā. Lai atvieglotu sociālo pakalpojumu saņemšanu, patlaban iedzīvotājiem, kuriem ārkārtas situācijas laikā beidzas trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa derīguma termiņš, tas tiek pagarināts automātiski.

Šiem iedzīvotājiem uz iepriekšējā iesnieguma pamata tiks izmaksāti piešķirtie sociālās palīdzības pabalsti – pabalsts garantētā minimālā ienākumu līmeņa nodrošināšanai un dzīvokļa pabalsts. "Līdz ar to iedzīvotāji var saņemt sociālos pabalstus pamatvajadzību nodrošināšanai bez atkārtotas vēršanās Labklājības pārvaldē," skaidro Leite.

Tāpat Jūrmalā ir noteikti sabiedriskā transporta ierobežojumi un pasažieru skaita samazinājuma dēļ samazināts reisu skaits. Tāpat ir norobežota autobusu vadītāja zona, kā arī autobusos izvietoti brīdinājumi un atgādinājumi iedzīvotājiem pēc iespējas izvairīties no publisku vietu apmeklēšanas, tostarp arī izvērtēt nepieciešamību pārvietoties ar sabiedrisko transportu.

Kā ziņots, no 23. marta mācības Latvijas skolās tiek organizētas tikai attālinātā režīmā. Šajā laikā vairākas pašvaldības gan nodrošina pusdienas skolēniem no trūcīgām vai maznodrošinātām ģimenēm. Šādi rīkojas, piemēram, Tukums, Daugavpils u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!