Foto: F64
Valsts valodas centrs Jūrmalas domei par Valsts valodas likuma pārkāpumiem konkursa "Jaunais vilnis" zvaigžņu alejā Turaidas ielā pie Dzintaru koncertzāles uzlicis vairāk nekā 150 latu naudas sodu, trešdien informēja LTV raidījums "Panorāma".

"Mēs vainojam Jūrmalas domi par nevienlīdzīgu attieksmi un zināmā mērā bezdarbību," "Panorāmai" sacīja VVC pārstāvis. Par to domei uzlikts sods vairāk nekā 150 latu apmērā.

Tāpat Jūrmalas pašvaldībai uzdots vienoties ar Krievijas pusi par to, kā izskatīsies zvaigžņu alejas informācijas tulkojums latviešu valodā. Domei jānodrošina, lai informācija valsts valodā nebūtu mazāka kā angļu valodā un atrastos turpat blakus, skaidroja VVC pārstāvis.

Valodas centrs ir pārliecināts, ka pusgada vai gada laikā situācija tiks atrisināta, informēja "Panorāma".

Jūrmalas domes pārstāve Baiba Gailīte raidījumam norādīja, ka līdz šim dome neesot saņēmusi oficiālas pretenzijas no VVC par pārkāpumiem zvaigžņu alejā, informācija par to saņemta tikai trešdien. Viņa norādīja, ka tiks lemts, kā atrisināt šo situāciju.

Jau vēstīts, ka "Jaunā viļņa" zvaigžņu aleja šā gada vasarā izraisīja asus nacionāli noskaņotu sabiedrības grupu iebildumus. Alejā izvietotas metru platas plāksnes, kurās ciļņa veidā iestrādātas zvaigznes. Uzraksti uz tām ir angļu valodā, bet, piemēram, komponists un "Jaunā viļņa" žūrijas līdzpriekšsēdētājs Raimonds Pauls tiek dēvēts izkropļoti "Raimond Pauls".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!