Foto: DELFI Aculiecinieks

"Rīgas satiksmes" (RS) autobusa šoferis, kas pagājušajā nedēļā tika iesaistīts smagajā avārijā Jūrmalas gatvē, joprojām atrodas šoka stāvoklī un saņem psiholoģisku palīdzību, pastāstīja RS preses sekretārs Viktors Zaķis.

Zaķis pastāstīja, ka RS ir sadarbība ar krīžu centru "Skalbes", kas šādās situācijās sniedz psihologa atbalstu negadījumā iesaistītajām personām. Veselības stāvokļa dēļ vadītājs pašlaik darba pienākumus neveic.

Zaķis pastāstīja, ka no autobusa vadītāja paņemts paskaidrojums pēc avārijas, taču norādīja, ka tam ir informatīvs raksturs, jo avārijas apstākļus izmeklē policija. Viņš arī sacīja, ka, pēc RS pārstāvju rīcībā esošās informācijas, autobusa šoferis avārijas dienā nebija lietojis apreibinošas vielas.

Avārijā iesaistītajam autobusam ir bojāts kreisais spārns, bet tā remonta izmaksas joprojām tiek aprēķinātas, sacīja Zaķis.

Jau ziņots, ka piektdien Jūrmalas gatvē notikušajā smagajā avārijā bojā gāja arhitekts Matīss Mailītis, kura avārijā gūtās traumas nebija savienojamas ar dzīvību, viņš slimnīcā mira. Avārijā cieta vēl viens vīrietis, kurš ar ļoti smagām traumām pašlaik ārstējas Austrumu slimnīcā. Tāpat avārijā cieta 29 gadus veca sieviete.

Sieviete pirmdien jau izrakstīta no slimnīcas, bet cietušais vīrietis nācis pie samaņas. Viņa veselības stāvoklis gan joprojām tiek raksturots kā smags, tomēr ar pozitīvu dinamiku.

Piektdien automašīna "Alfa Romeo" sadūrās ar "Rīgas satiksmes" autobusu. Zaķis pastāstīja, ka autobuss braucis Piņķu virzienā, kad tā joslā iebraukusi "Alfa Romeo". Bijusi ļoti spēcīga sadursme, kā rezultātā nopietni cieta visi vieglās automašīnas pasažieri, kurus bez papildspēku iesaistes nav bijis iespējams izcelt no avarējušā auto.

Mediķi pēc avārijas apskatīja zēnu no autobusa, kurš tika palaists mājās, pārējie autobusa pasažieri un šoferis fiziski necieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!