Jūrmalas dome trešdien nolēma piešķirt pabalstu maznodrošinātajiem jūrmalniekiem īres un komunālo maksājumu segšanai, informēja domes sabiedrisko attiecību nodaļā.
Paredzēts, ka pabalsta lielums būs atkarīgs no iedzīvotāju skaita ģimenē, ģimenes sociālā stāvokļa un apdzīvojamās platības lieluma. Pabalstu lielumu aprēķinās tā, lai uz katru ģimenes locekli pēc komunālo maksājumu segšanas paliktu 75% no krīzes iztikas minimuma, proti, 28,67 lati.

Savukārt vientuļajiem pensionāriem, represētajiem, Afganistānas kara dalībniekiem, II grupas invalīdiem, Černobiļas katastrofas likvidatoriem šī minimālā summa pēc komunālo maksājumu segšanas ir 32 lati, bet I grupas invalīdiem un bērniem invalīdiem - 38,23 lati.

Pabalsta apjoma noteikšanai līdz 2003.gada 30.aprīlim maznodrošinātajiem domes Labklājības pārvaldē jāiesniedz iztikas līdzekļu deklarācijas, izziņas par katra ģimenes locekļa pēdējo triju mēnešu ienākumiem un dzīvesvietas deklarācija.

Iedzīvotāji pabalstus saņems ik mēnesi līdz aprīlim un pirmo naudu saņems, tiklīdz būs iesnieguši pieteikumu domē.

Pabalstus vispirms saņems ģimenes ar bērniem līdz 18 gadu vecumam, bāreņi līdz 21 gada vecumam, nepamatoti represētie, Černobiļas katastrofas likvidācijas dalībnieki, bezdarbnieki ilgstošas slimības gadījumā, invalīdi, bezdarbnieki, kuri Jūrmalas domes rīkotajās nodarbībās uzlabojuši profesionālās iemaņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!