Pēdējie ūdens kvalitātes mērījumi liecina, ka visās 11 Jūrmalas pludmalēs ūdens ir tīrs un tajās var peldēties, informēja Jūrmalas domes Sabiedrisko attiecību un ārējo sakaru nodaļas vadītājas pienākumu izpildītāja Veronika Ramāne.
Pašlaik ūdens kvalitāte Jūrmalas pludmalēs - Jaunķemeros, Kauguros, Vaivaros, Asaros, Mellužos, Pumpuros, Dubultos, Majoros, Dzintaros, Bulduros un Lielupē - atbilst Latvijas normatīvajos aktos noteiktajām prasībām pēc mikrobioloģiskajiem un fizikāli ķīmiskajiem rādītājiem.

Jūrmalas Majoru un Bulduru pludmalēs arī ir pacelts Eiropas Zilais karogs, kas apliecinot pludmales atbilstību Eiropas standartiem un labu ūdens kvalitāti. Pēc Valsts hidrometeoroloģijas pārvaldes (VHMP) mērījumiem, patlaban Rīgas līča dienvidu piekrastē Jūrmalā ūdens temperatūra ir plus 16 grādi.

Baltijas jūras piekrastē Ventspils un Liepājas peldvietās ūdens temperatūra ir plus 17 grādi. Samērā vēsa ūdens temperatūra ir arī Gaujā, kur pie Valmieras ūdens temperatūra ir plus 17 grādi, pie Siguldas - plus 16 grādi, bet pie Carnikavas - plus 18 grādi.

Vissiltākais ūdens, pēc VHMP datiem, ir Lielupē pie Slokas, kur ūdens temperatūra sasniegusi plus 19 grādus. Savukārt Daugavā pie Daugavpils un Jēkabpils, kā arī Ventā pie Kuldīgas un Rīgas Ķīšezerā ūdens temperatūra ir plus 18 grādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!