Īstenojot Valsts policijas (VP) attīstības plānu, no šī gada 1. jūlija Jūrmalas pilsētas policijas pārvaldi plānots pievienot Rīgas reģiona pārvaldei (RRP), tādējādi Jūrmalā tiks izveidots policijas iecirknis.

Kā informēja VP RRP priekšnieks Ints Ķuzis, patlaban pie šī jautājuma ļoti cītīgi strādā speciāla darba grupa, kas analizē un izvērtē visus reorganizācijas apstākļus, tostarp policijas noslodzi konkrētajā pilsētā.

Jūrmalā tiks izveidots iecirknis, un policija pildīs visas savas funkcijas - cīņu ar organizēto noziedzību un sabiedriskās kārtības nodrošināšanu, taču šīs reorganizācijas rezultātā notiks arī vērienīga optimizācija. Tā galvenokārt skars loģistikas jautājumus - grāmatvedību, dažādu atļauju izsniegšanu iedzīvotājiem. Šīs nodaļas tiks pievienotas RRP, un jautājumus risinās centralizēti.

Darbu, visticamāk, zaudēs arī policisti, taču katrs darbinieks tiek vērtēts atsevišķi. Ķuzis vēl nevēlējās prognozēt, cik cilvēkus varētu skart iespējamā atlaišana no darba, jo tikai aprīlī darba grupa sāka strādāt pie šī reorganizācijas plāna un pagaidām daudz vēl esot neskaidrību.

Jaunums ir tas, ka Jūrmalas iecirknī vairs nebūs savu ceļu policistu un patruļpolicistu. Šos kadrus pievienos RRP vienotajai patruļpolicijai un Ceļu policijai. Mērķis ir pavisam vienkāršs - lai neveidotos iespējamās koruptīvās saites jeb pieradums, ka vienā konkrētā pilsētā strādā vieni un tie paši policisti. Turpmāk ceļu vai patruļpolicists par to, kurā vietā strādās, uzzinās no rīta, atnākot uz darbu, skaidroja Ķuzis.

Līdzīga veida reforma sagaida arī Ogres rajona policijas pārvaldi. To Rīgas reģionam plāno pievienot no šī gada 1. septembra.

Ķuzis atzīmēja, ka šāda veida reorganizācijas nes ļoti pozitīvus rezultātus. Rīgas reģionu sāka veidot pirms diviem gadiem, pievienojot galvaspilsētai Rīgas rajona policijas pārvaldi. Tas esot ļāvis jau atklāt vairākas sarežģītas lietas, ko, iespējams, nevarētu atšķetināt viena maza policijas pārvalde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!