Foto: DELFI

Partija "Jaunā vienotība" (JV) pašlaik nesaskata "kritiskus momentus" četru frakciju koalīcijas izveidei Mārtiņa Staķa (APP) vadībā Rīgas domē, šorīt Latvijas Radio vērtēja viens no JV līderiem, Saeimas deputāts Arvils Ašeradens, kurš arī piedalās starppartiju sarunās.

JV politiķa vērtējumā, sarunu process uz priekšu ejot ļoti labi un ir panākta vienošanās par četru frakciju koalīciju. "Šajā brīdī nekādus kritiskus momentus neredzu," piebilda Ašeradens.

Politiķis gan atzina, ka "zināma stīvēšanās" varētu būt par amatu sadalījumu. Taujāts, vai JV grib sev vicemēra amatu, Ašeradens apgalvoja, ka par to vēl neesot domāts, taču politiskā loģika to varētu paredzēt.

Ašeradens kopumā neredz šķēršļus tam, lai tiktu īstenota Staķa iecere ātri virzīties uz koalīcijas izveidi.

Jau ziņots, ka Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās visvairāk balsu ir ieguvis APP saraksts ar Rīgas mēra amata kandidātu Staķi, kuram seko "Saskaņa" un JV.

Rīgas domē ir iekļuvuši septiņi politiskie spēki. APP saraksts tiks pie 18 deputātu mandātiem, "Saskaņa" iegūs 12 domnieku krēslus, JV - desmit, NA/LRA apvienotais saraksts - septiņus, "Gods kalpot Rīgai" - piecus, bet Latvijas Krievu savienība un Jaunā konservatīvā partija - katra pa četrām deputātu vietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!