Foto: Kadrs no video
Trešdien Rīgā notiek starptautiska konference "Passworld 2016 Latvija", kurā eksperti diskutēs par imigrantu integrācijas procesiem, problēmām un aizspriedumiem sabiedrībā. Pasākumu no pulksten 11 iespējams vērot tiešraidē portālā "Delfi".

Latvijas Sarkanā krusta pārstāvji konferencē ziņos par situāciju Latvijā, Iekšlietu ministrijas pārstāvis Sandis Barks informēs par patvēruma meklētāju uzņemšanu Latvijā, bet migrācijas studiju doktorante Agnese Lāce atbildēs uz jautājumiem, kur un kā jāuzņem bēgļi.

Tāpat konferencē uzstāsies Igaunijas migrācijas un integrācijas pētniece Mārja Volmera, Splitas universitātes lektore Marija Bobana u.c. Par ANO bēgļu aģentūras darbu stāstīs ANO Bēgļu aģentūras reģionālās pārstāvniecības Ziemeļeiropā komunikācijas koordinators Didzis Melbiksis un Justīne Leitarte.

Kā iepriekš norādīja projekta vadītāja Astra Ozola, konferencē būs iespēja uzzināt imigrantu uzņemšanā pieredzējušu valstu pārstāvju viedokli par bēgļu un citu imigrantu integrāciju un ar to saistītām problēmām, kā arī labākos risinājumus.

Jau vēstīts, ka Latvija ES pārvietošanas programmā līdz šim uzņēmusi 94 personas. No tām statuss ir piešķirts 37 personām – bēgļa statusu ir ieguvušas piecas personas un alternatīvo statusu – 32 personas. Bēgļa statusu piešķir bez noteikta termiņa, bet alternatīvo – uz gadu.

Kopumā valdība apņēmusies divu gadu laikā uz Latviju pārvietot 531 patvēruma meklētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!