Foto: DELFI

Atbildīgā darba grupa kā piemērotākās darba telpas Valsts prezidentam Andrim Bērziņam, kamēr Rīgas pils tiks remontēta, ieteiks Melngalvju namu, apliecināja Finanšu ministrijā (FM).

Darba grupa ir konceptuāli nosvērusies par Melngalvju namu kā fiskāli visizdevīgāko variantu, ņemot vērā pārcelšanās, nomas maksas un citus izdevumus.

23.martā valdībai tiks iesniegts informatīvais ziņojums par Valsts prezidenta kancelejas izvietošanu ar trīs iespējamiem risinājuma variantiem. Visdrīzāk, ka informatīvo ziņojumu skatīs nākamajā valdības sēdē - 27.martā, informē FM.

Jau ziņots, ka pēc pirmās darba grupas tikšanās tās vadītāja Finanšu ministrijas valsts sekretāre Sanita Bajāre apstiprināja, ka tiek vērtēti vairāki piemērotākie darba telpu varianti.

Viņa apstiprināja, ka viens no šiem variantiem ir Melngalvju nams. Tomēr patlaban vairākiem telpu variantiem tiek vērtētas pārcelšanās izmaksas, piemēram, pielāgošanai nepieciešamais remonts, turpmākās uzturēšanas izmaksas un īres maksa, lai piedāvātu ekonomiski un fiskāli izdevīgāko variantu.

Bajāre arī norādīja, ka Valsts prezidenta kancelejai nepieciešamas telpas gan reprezentācijas pasākumiem, gan darbam, tāpēc iespējamais piedāvājums tirgū neesot nemaz tik liels.

Jau ziņots, ka Valsts prezidenta kanceleja sadarbībā ar SIA "Rīgas nami" ir apsekojusi Melngalvju nama kompleksu un konceptuāli izvērtējusi iespēju Rīgas pils remonta laikā šīs telpas nomāt kā Valsts prezidenta pagaidu rezidenci Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!