Foto: Kadrs no video
Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) piektdien rīko ikgadējo konferenci, kuras laikā vietējie un ārvalstu nozares eksperti stāstīs par savu pieredzi un ielūkosies mediju nākotnē.

Konference sākās pulksten 14. To iesāka prezentācija par LŽA un Baltijas Mediju izcilības centra jaunāko kopprojektu par mediju pratību – "Iegūglē, pirms cepies", pēc tam sekoja Latvijas Universitātes un Rīgas Stradiņa universitātes absolventu jaunāko mediju studiju prezentācijas.

Pulksten 15 sākās 15 minūtes ilgas uzstāšanās, kuru laikā runātāji iepazīstināja ar savu pieredzi, kas saistīta ar tiesvedību, soctīklu rīku izmantošanu, starptautisku sakaru veidošanu, datu žurnālistiku un citām tēmām.

Lekcijās apmeklētājus uzrunāja Rudīte Spakovska, kura pārstāv Latvijas Radio. Viņa stāstīja par darbu ar datiem un farmācijas biznesa atspoguļošanu.

Starptautiskās žurnālistu alianses dalībnieks Džovanni Melogli uzstājās ar runu par preses brīvības lobiju Briselē, juriste Ieva Azande stāstīja par informācijas iegūšanas juridiskajiem aspektiem, bet LETA pētnieciskās laboratorijas pētnieks Renārs Liepiņs skaidroja mākslīgā intelekta lietojumu mediju vidē.

Portāla "Delfi" sociālo tīklu redaktors Jānis Sildniks klātesošos iepazīstināja ar sociālo tīklu tendencēm Latvijas mediju vidē un to piedāvāto potenciālu auditorijas sasniegšanai.

Konferences noslēgumā uzstāsies BBC ziņu redaktors Marks Georgio. Viņa uzstāšanās tēma - "Darbs karstajos punktos un jezīdu bērnu-karavīru fenomens."

Pēc konferences 18.30 sākies svinīgā LŽA izcilības balvas pasniegšana.

Ar pilnu nominantu sarakstu un žurnālistu paveikto iespējams iepazīties šeit. Jau vēstīts, ka nominantu rindās atrodami arī divi portāla "Delfi" darbi.

Kategorijā "Ziņa/reportāža" nominēta "Delfi" žurnālista Anša Īvāna reportāžu sērija no Ukrainas konflikta zonas "Delfi Doņeckas frontē". (Pirmais materiāls sērijā apskatāms šeit, reportāža par piedzīvoto artilērijas apšaudi publicēta šeit.)

Savukārt kategorijā "Vizualizācija" nominēts "Delfi" projekts, kas veltīts 30 gadiem kopš Černobiļas katastrofas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!