Foto: LETA

Nepilnu nedēļu pirms Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām Latvijā, valstī turpinās aktīva politiķu "solījumu kampaņa", norāda TV3 raidījums "Nekā Personīga". LU Sociālo zinātņu fakultātes politikas zinātnes profesore Žanete Ozoliņa raidījumā stāsta par niansēm, kuras, klausoties politiķu solījumus, vajadzētu ņemt vērā vēlētājiem.

Pārsteidzoši, ka tā šķiežoties cīņā par Eirodeputātu krēsliem, kampaņa sanākusi ja ne gluži pavisam bez intelekta klātbūtnes, tad ārkārtīgi pieticīga ideju ziņā, norāda "Nekā personīga". 

Savukārt Ozoliņa skaidro: "Un faktiski jau nākamajā dienā pēc ievēlēšanas viņi varētu teikt - nu, ko tad jūs no mums gribat? 750 deputāti - es pirmais, nu ko tad es varu izdarīt? Tā kā faktiski - ja tiešām cilvēki domā ilgtermiņā un vēlas, lai no Latvijas tiešām tiktu ievēlēti tie deputāti, kuri var kaut ko mainīt, tad pirmais - būtu jāskatās, vai tās idejas, ko viņi liek galdā, saskan ar EP un ES interesēm kopumā. Jo EP parasti uzvar tās idejas, kuras aizstāv ES vairākuma pilsoņu viedokli. Un savukārt - jo tās idejas ir alternatīvākas, vai ja tās idejas vairāk ir vērstas tikai un vienīgi uz Latvijas interesēm, tad tādā gadījumā diemžēl jau iepriekš ir jāsaka, ka šīs idejas īstenot neizdosies," analizē Ozoliņa.

Tāpat Ozoliņa atgādina Latvijas politikas klasiku: "Atgriežoties pie klasiķa - kā var nesolīt? Bet, kas varbūt man šķiet tā mazliet amizanti - tad, ja agrāk šis Repšes kunga teiktais tika uztverts kā joks vai kā ironija, vai neveiksmīgs politiskais piedāvājums, tad tagad tas jau ir kļuvis par Latvijas politiskā procesa elementu."

Latvijā EP vēlēšanas notiks 24.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!