Foto: Kadrs no video

Saeimas deputāts Nikolajs Kabanovs (SC) par iespējamo ierašanos Valstiskās audzināšanas apakškomisijas sēdē alkohola reibumā saņems brīdinājumu, ko nolasīs no Saeimas tribīnes un publicēs oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", trešdien nolēma Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija.

Šis ir bargākais sods, kuru var piešķirt saskaņā ar Saeimas Kārtības rulli. Par to nobalsoja visi komisijas deputāti, izņemot komisijas vadītāju un Kabanova frakcijas biedru Vitāliju Orlovu, kurš atzina, ka arī viņaprāt Kabanovs ar šo rīcību ir pārkāpis deputāta ētiku, taču to neesot iespējams pierādīt, tāpēc viņš balsojumā atturējās.

Kabanovs arī šoreiz neieradās uz Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdi, lai par savu rīcību un notikumiem Valstiskās audzināšanas apakškomisijas sēdē izteiktos pats, taču jau iepriekš izteicies, ka viņa ”organisma stāvokli šī gada 25.septembrī” nav iespējams pierādīt ne tehniski, ne juridiski, un viņaprāt apsūdzības saistītas ar ”nacionālistu” vēlmi demonstrēt savu stāju.

Ētikas komisijas loceklis Kārlis Seržants (ZZS) teica - deputātiem šajā gadījumā nebūtu nepieciešami nekādi ekspertīžu rezultāti un tautas kalpi paši var ticēt saviem novērojumiem, ka Kabanovs bijis pamatīgā reibumā. Savukārt par Kabanova rīcību, attaisnojoties un noraidot savu vainu, Seržants pauda, ka tas bijis "tipisks alkoholiķa gājiens, "ka neredz problēmu sevī, bet visos apkārtējos".

Arī Janīna Kursīte-Pakule (V) teica, ka Kabanovam būtu vajadzējis atzīt, ka "jā, gadījās, piedzēros vai slikti jutos", turpretī Kabanovs bezkaunīgi izpaudies ne tikai konkrētajā apakškomisijas sēdē, bet arī pēc būtības neizvērtējot savu rīcību.

Ētiku komisijas deputāts Gunārs Rusiņš norādīja, ka Kabanovam būtu vajadzējis atzīt savu vainu un atvainoties, nevis "tā kā puišelim attaisnoties" un vainu meklēt citos. Tāpat, ņemot vērā, ka šis ir jau trešais gadījums, kad komisijai jāvērtē Kabanova rīcības ētiskums, Rusiņš aicināja, lai SC frakcija sava biedra rīcību beidzot sāktu izskatīt paši pie sevis, lai līdz pārkāpumiem nenonāktu.

Jau ziņots, ka Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija ierosināja lietu par Nikolaja Kabanova (SC) iespējamo ierašanos Saeimā alkohola reibumā.

Septembra nogalē Valstiskās audzināšanas apakškomisijā deputāti izteica aizdomas, ka viņu kolēģis Kabanovs uz sēdi varētu būt ieradies iereibis. Iebildumus par to izteica vairāki Saeimas deputāti, tostarp Inita Bišofa (RP) vērsās Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā, lai tā izvērtētu šo apstākli.

Neilgi pēc tam SC frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs solīja, ka šādi gadījumi vairs neatkārtošoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!