Foto: LETA

"Latvijā tāda situācija kā Ukrainā, manuprāt, nevar izveidoties," intervijā aģentūrai LETA apgalvo bijušais Saeimas deputāts Nikolajs Kabanovs (S).

Mūsu spēka struktūras tiek pārvaldītas centralizēti. Latvija ir NATO valsts, līdz ar to Latvijā Ukrainai līdzīgs scenārijs nav iespējams.

Ukrainas gadījums, pēc Kabanova domām, ir unikāls. Tas radās no Ukrainas valsts bankrota. Ukrainā kopš februāra neeksistēja vienota valsts vara. Valstij vispirms ir jākontrolē savas robežas un spēka struktūras. "Ukrainā redzējām, ka dažas milicijas vienības pakļāvās centrālajai varai, dažas nē. Speciālo uzdevumu vienība "Berkut" vispār tika pasludināta par valsts ienaidnieci, daļa kaujinieku kļuva par separātistu piekritējiem. Nav noslēpums, ka Doņeckā un Luhanskā karo krievu algotņi, bet tur karo arī bijušie specvienības "Berkut" un Ukrainas Drošības dienesta kaujinieki. Tā notiek, ja valsts atsakās no savām pamatfunkcijām, iesaistās dažādās avantūrās un valstī iestājas haoss," norāda Kabanovs. 

"Var vainot Krieviju, ka tā, sākoties nemieriem, neizveidoja uz robežas ar Ukrainu kordonu, ļāva cilvēkiem mierīgi braukāt šurpu turpu. Bet, ja Ukraina pati to neizdarīja, kāpēc tas būtu jādara Krievijai?"

Daudz tiek runāts par biedrības "Dzimtā valoda" līdera Vladimira Lindermana rosinājumu piešķirt autonomiju Latgalei, bet nez kāpēc latviešu politologi klusē par Linarda Grantiņa izteikumiem. Viņš internetā pieprasa sodīt ar nāvi Latvijas valsts vadītājus, atgādina Kabanovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!