Foto: LETA

Pašreizējais Saeimas deputāts Nikolajs Kabanovs (SC) šogad gaidāmajās Saeimas vēlēšanās nestartēs, informēja politiskajā apvienībā "Saskaņas centrs" (SC).

Kabanovs ir parakstījis līgumu ar arodbiedrību LABA, kur kļuvis par ārējo sakaru un komunikāciju direktoru. LABA Kabanovs plāno nodarboties ar starptautiskajiem arodbiedrību sadarbības projektiem, jo Saeimā viņš darbojās Ārlietu komisijā un Eiropas lietu komisijā.

Ņemot vērā, ka darbs arodbiedrībā paredz lielu noslogojumu, Kabanovs pieņēmis lēmumu nepiedalīties nākamajās Saeimas vēlēšanās, teikts SC paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem.

Partijas "Saskaņas" Rīgas organizācija bija izvirzījusi Kabanova kandidatūru dalībai Saeimas vēlēšanās. "Es esmu pārliecināts, ka partijas biedri sapratīs manu lēmumu. Es palieku partijas biedrs, palieku partijas "Saskaņa" komandā. Es gribētu pateikties visiem maniem vēlētājiem, tiem, kas atbalstīja mani četru Saeimas sasaukumu laikā visus šos 12 gadus," savā paziņojumā norāda Kabanovs.

Partijas izplatītajā paziņojumā Kabanovs arī atzinīgi izsakās par arodbiedrību LABA, kas ir "organizēta, vienota darbaļaužu komanda, kas vienmēr ir gatava aizstāvēt savu biedru intereses".

Kā ziņots, šajā Saeimas sasaukumā parlamenta Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija vairākkārt piemēroja sodu Kabanovam par ētikas pārkāpumiem.

Vienreiz komisija atzina, ka Kabanovs, parakstoties par grozījumiem Satversmē, kas paredz krievu valodai otras valsts valodas statusu, nav ievērojis svinīgo solījumu (zvērestu) un tādējādi pārkāpis deputāta ētikas kodeksu. Vēlreiz Kabanovs tika sodīts par viņa izturēšanos un iespējamo atrašanos alkohola reibumā darba laikā. Tāpat komisija viņu sodīja arī saistībā ar viņa pausto viedokli pēc XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem.

Visos šajos gadījumos Kabanovam piemērots Saeimas Kārtības rullī paredzētais augstākais soda mērs - izteikt rakstveida brīdinājumu, paziņot par to Saeimas sēdē un publicēt komisijas lēmumu laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!