Foto: Shutterstock
Valsts prezidenta vēlēšanu priekšvakarā sievieti, ko sastopu Daugavpils šosejas malā netālu no Salaspils, valsts pirmās personas maiņa neinteresē. Viņu interesē tas, kā nopelnīt naudu, lai varētu iegādāties vajadzīgo savam zīdaiņa vecuma dēlēnam. Un vēl viņu interesē spēlītes viedtālrunī.

34 gadus vecā Lelde (vārds un vecums mainīts) dzīvo kopā ar draugu, kurš ir izbijis cietumnieks, sēdējis vairākus gadus par zādzībām. Viņa saņem bērnu pabalstu, kas ir nepilni 200 eiro mēnesī, tomēr tā kā viņas draugam darbs te ir, te nav, lielākoties pietrūkst naudas gan ēdienam, gan mājvietai, bet visvairāk līdzekļu tiekot tērēts bērnam nepieciešamo lietu iegādei. "Visparastākie rati, ar kuriem bail iebraukt kādā bedrē, maksā 70 eiro! Iedomājies? Sep-tiņ-des-mit ei-ro!" sašutusi ir sieviete.

Ziemā viņa ar draugu un mazuli īrējuši dzīvokli, tomēr to vairs nav varējuši atļauties īres dārdzības dēļ. Tagad viņi mitinās drauga mammas mājās – visi dzīvo vienā nelielā istabiņā.

Lelde stāsta, ka ar prostitūciju sākusi nodarboties 18 gadu vecumā. Jautāta, vai viņa vēlētos citu darbu, sieviete atzīst, ka tāda īsta darba viņai nekad nemaz nav bijis, bet pašlaik viņa neredzot iespēju strādāt pat maiņu darbu. "Kad bērnam būs divi gadi, tad es noteikti darīšu kaut ko citu!" apņēmības pilna ir Lelde.

Tomēr vēlāk sarunā atklājas, ka Leldei nav ne interešu, ne mērķu, kas palīdzētu izvēlēties sev tīkamu darbu. Domu par studijām sieviete nemaz neapsver, jo uzskata, ka "tas ir pārāk dārgi" un ir pārliecināta, ka tādām nodarbēm ir par vecu. Kad ieminos, ka pazīstu daudzus, kuri ir vecāki par viņu un sākuši vai atsākuši studijas, Lelde maina sarunas tematu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!