Foto: Shutterstock
Gadījumā, ja skolēns kļuvis par Covid-19 sasirgušā kontaktpersonu, viņš drīkst klātienē apmeklēt skolu, kā arī interešu izglītības un profesionālās ievirzes izglītības programmas, ja vien bērns septiņas dienas pēc kontakta ar inficēto katru dienu pirms skolas apmeklēšanas veic Covid-19 testu.

Tāpat izglītojamais, kurš noteikts kā kontaktpersona, var neievērot mājas karantīnas nosacījumus, lai piedalītos izglītības procesā, kā arī interešu izglītības un profesionālās ievirzes izglītības programmās klātienē, ja:

  • pagājušas ne mazāk kā 10 dienas kopš kontakta ar sasirgušo;

  • pēc PĶR testa, kas veikts ne agrāk kā septītajā dienā pēc pēdējā kontakta ar Covid-19 inficētu personu, saņemts negatīvs rezultāts.

Augstāk minētie nosacījumi attiecas uz visiem izglītojamajiem – gan tiem, kuriem ir vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, gan tiem, kuriem nav.

Kā liecina Slimību profilakses un kontroles centra publicētā informācija, augstāk minētie nosacījumi neattiecas uz profesionālās tālākizglītības un profesionālās pilnveides programmām.

Savukārt pirmsskolas jeb bērnudārza audzēknis, kurš noteikts kā kontaktpersona, drīkst neievērot mājas karantīnas nosacījumus, lai piedalītos klātienes izglītības procesā pirmsskolas izglītības pakāpē vai lai klātienē saņemtu bērnu uzraudzības pakalpojumu, ja:

  • kopš pēdējā kontakta ar inficētu personu pagājušas ne mazāk kā 10 dienas;
  • veikts PĶR tests ne agrāk kā septītajā dienā pēc pēdējā kontakta ar Covid-19 inficētu personu un testa rezultāts ir negatīvs .

"Delfi" jau rakstīja: gadījumā, ja Covid-19 sasirgušais ir cilvēka ģimenē, tad antigēna tests kontaktpersonai ir jāveic visu slimnieka slimošanas laiku. Veicot šo regulāro testēšanu, persona drīkst apmeklēt izglītības iestādi vai darbu, ja to atļauj skola vai darba vieta.

Vēl šai kontaktpersonai ir jāveic Covid-19 antigēna tests septiņas dienas pēc tam, kad saslimušais ģimenes loceklis skaitās atveseļojies.

Vairāk par to, kas ir jāzina Covid-19 sasirgušā kontaktpersonām, var lasīt šeit un šeit.

Jau vēstīts, ka pirmdien Latvijā apstiprināti 9028 jauni Covid-19 gadījumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!