Foto: Pixabay

Kāds Balvu viesu nama īpašnieks par ārkārtas situācijas ierobežojumu neievērošanu saņēmis 2000 eiro sodu, informē Valsts policija.

Likumsargi sestdien saņēmuši informāciju, ka Balvu novadā kādā viesu namā notiek privāts pasākums.

Policistiem ierodoties notikuma vietā, tika sastapti astoņi jaunieši, kuri skaidroja, ka bija pulcējušies, lai spēlētu galda spēles.

Viesu namā atradās arī tā īpašnieks, kurš mēģināja maldināt Valsts policijas darbiniekus, skaidrojot, ka visi jaunieši ir no vienas mājsaimniecības. Kopumā astoņiem jauniešiem katram tika piemērots naudas sods 100 eiro apmērā.

Savukārt viesu nama īpašniekam kā juridiskai personai tika piemērots naudas sods 2000 eiro.

Šajā laikā viesu namā bija pulcējušies vēl pieci cilvēki no divām mājsaimniecībām, kuri bija atbraukuši apciemot radinieku - viesu nama īpašnieku. Arī šim personām katrai tika piemērots 100 eiro liels naudas sods.

Savukārt Rīgā policisti nakts laikā divreiz fiksējuši vienu personu, kura pēc pulksten 22.00 atradusies bez attaisnojoša iemesla ārpus dzīvesvietas. Pirmajā reizē personai piemērots sods 150 eiro apmērā.

Vēlāk naktī likumsargi atkal pamanījuši šo pašu personu, kura nav nemaz pacentusies pārtraukt likumpārkāpumu, bet saziņā ar policistiem uzvedusies bravūrīgi, kā arī skaidrojusi savu nostāju, ka uz viņu ierobežojumi neattiecas. Par atkārtotu pārkāpumu tika piemērots sods nu jau 1500 eiro apmērā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!