Foto: LETA

Artusa Kaimiņa dibinātājai partijai "KPV LV" ir necaurspīdīga finanšu plūsma, trešdien īpaši sasauktā preses konferencē paziņoja partijas valdes loceklis un mākslīgā intelekta pētnieks Ilmārs Poikāns, kurš kopā ar vairākiem domubiedriem paziņoja, ka nolēmis pamest partiju.

Par savu pilnvaru nolikšanu preses konferencē trešdien paziņoja Poikāns, vēl trīs valdes locekļi – Armands Kincs, Uldis Neilands, Marita Eisaka, kā arī revīzijas komisijas pārstāvis Edgars Zeltmanis.

"Šis nav nesaskaņu jautājums. Šis ir principu jautājums," sacīja Poikāns. "KPV LV" ir SIA "Artuss" privātā kabatas partija."

"Šis nav vienkārši iegribu vai nesaskaņu veids, kā tas izpaužas, bet gan principiālu nesaskaņu un pretēju vērtību rezultējošs solis. Šis ir galējais solis, jo mēs esam mēģinājuši visādos veidos vērst uzmanību uz visām nepilnībām, kā arī sasaukt ārkārtas biedru kopsapulci, bet tas tika bloķēts," žurnālistiem klāstīja Poikāns.

"Es [partijai] pievienojos uz konkrētiem noteikumiem. Artuss Kaimiņš doto solījumu par konkrētu cilvēku neiesaistīšanos ir lauzis. Viņš ir neskaitāmas reizes melojis, apmelojis, rīkojies tā, kā partijas priekšsēdētājam neklātos darīt," skaidroja Poikāns. "Neskaidru finanšu plūsmas aizmugure rada šaubas par šīs organizācijas vai Artusa Kaimiņa īstajiem motīviem."

Pirms stāšanās partijā Poikāns bija pamanījis, ka tiešā Kaimiņa tuvumā ir advokāts Aldis Gobzems. "Viņš pats apsolīja, ka šis cilvēks tur nav – pavasarī visu klātbūtnē, bet pēc tam šo cilvēku tika mēģināts vilkt iekšā," skaidroja Poikāns. Kincs piebilda, ka Gobzems vairākas reizes tika minēts kā Rīgas mēra amata kandidāts, lai gan viņš nemaz nav partijas biedrs.

Tāpat ir notikušas sarunas ar uzņēmēju Viesturu Tamužu, lai gan šādas sarunas ar valdi nebija saskaņotas. "Es domāju, ka šis vārds vēl uzpeldēs," pieļāva Poikāns. "Es domāju, ka laika gaitā uzpeldēs vēl dažādi interesanti fakti. Šī ir tikai pirmā sērija," sacīja Poikāns.

"Cik mums ir informācijas, ar šo Viesturu notiek komerciāla sadarbība, tad arī, acīmredzot, tur ir kaut kādas vīzijas par nākotni saistībā ar "KPV LV". Taču šīs tikšanās notika tikai viņiem klātesot, neviens cits no valdes locekļiem tur nebija piedalījies," pauda Kincs.

Kincs skaidroja, ka par to, kas noticis pēdējā pusgada laikā, varētu sarakstīt grāmatu. "Man ļoti daudz reizes ir bijis kauns, kad es ar viņu kopā esmu atradies. Pieņemsim – bankā tika vērts konts partijai. Meitene, kura mūs apkalpoja, viņa izturēja apmēram četras minūtes. Tika prasīta kafija un tamlīdzīgas lietas," runājot par Kaimiņu, uzsvēra Kincs.

"Kaimiņš ir ļoti skaisti definējis valdes sēdē, kad mēs apspriedām valdes pienākumus, ka viņa izpratnē valdes pienākums ir pārliecināt 80% iedzīvotāju, kas ir dzīvnieki, par to, ka viņi var mainīt kaut ko šajā valstī," norādīja Kincs.

Vēstīts, ka maijā dibinātās Saeimas deputāta Kaimiņa partijas "KPV LV" popularitāte oktobrī palielinājusies par 0,2 procentpunktiem - no 3,4% uz 3,6%, liecina "Latvijas faktu" aptauja.

Partijas dibināšanas pasākumā tieši Poikānu uzņēma ar īpaši lielu sajūsmu. Toreiz Poikāns norādīja: "Mēs nodarām daudz ļauna, ja domājam, ka neko nevaram mainīt."

"Valsti es negribu saukt tikai par savējo, jo maksāju nodokļus," uzsvēra Poikāns. "Es aicinu – rakstīsim paši savu vēsturi ar paceltu galvu!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!