Foto: LETA

Vairāki "Saskaņas" deputāti vērsušies pie ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) un Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) ar lūgumu izvērtēt Latvijas Televīzijas (LTV) atbildīgo personu rīcību un LTV vadības atbildību, pārraidot raidījumā "De Facto" 12.Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa ("KPV LV") un advokāta Alda Gobzema ("KPV LV") telefonsarunas.

2. septembrī LTV ziņu raidījumā "De Facto" tika publiskotas abu "KPV LV" līderu, iespējams, nelikumīgi noklausītas un nelikumīgi nopludinātas telefona sarunas, savā vēstulē vērš uzmanību vairāki Saeimas deputāti.

Vēstules autori uzskata, ka personu privātu sarunu publiskošana demokrātiskā un tiesiskā valstī nav pieļaujama, tāpēc vērsušies pie Kučinska un NEPLP, lai izvērtē LTV atbildīgo personu rīcību un LTV vadības atbildību par notikušo.

Tāpat deputāti no padomes un premjera pieprasa skaidrojumu, "vai personu privāto sarunu ieraksta publiskošana, turklāt, iespējams, pretlikumīgas izcelsmes, ir pieļaujama Latvijas sabiedriskajā televīzijā".

Vienlaikus deputāti lūdz Kučinski uzdot atbildīgajām valsts institūcijām nekavējoties izvērtēt un informēt sabiedrību par to, vai sarunas ir vai nav noklausītas nelikumīgi, vai nav notikusi nelikumīga šo sarunu nopludināšana un kas par to ir atbildīgs.

Tāpat deputāti vēlas iegūt atbildi uz jautājumu – vai šo sarunu publiskošana LTV neliecina par trešo pušu iejaukšanos valsts politiskajos procesos un mēģinājumu ietekmēt gaidāmo Saeimas vēlēšanu rezultātus.

Vēstuli parakstījusi 12. Saeimas deputāti – Jūlija Stepaņenko (S), Ivars Zariņš (S), Romands Miloslavskis (S), Inguna Sudraba (NSL) un pie frakcijām nepiederoši deputāti – Romāns Mežeckis, Aivars Meija un Anrijs Matīss –, kuri 13. Saeimas vēlēšanās kandidēs no partijas "Saskaņa".

Ziņots, ka LTV raidījuma "de facto" rīcībā nonākušas politiķa Kaimiņa ierakstītas telefonsarunas, kurās Gobzems mudina deputātu Saeimā sastrādāties ar blēžiem, aprunā Kaimiņa elektorātu, bet pats Kaimiņš no Rūdolfa Meroni uzņēmuma darbinieka prasa naudu. Vairāk par sarunām var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!