Saeimas deputātam Artusam Kaimiņam ("KPV LV")svētdien uzlauzts ne tikai sociālā tīkla "Facebook" profils, bet arī tviteris, "Instagram" un "WhatsApp" konts. Par notikušo deputāts Valsts policijā gan nav vērsies, pirmdienas vakarā žurnālistiem pastāstīja pats Kaimiņš.

"Saeimas deputāta mandātu es netaisos nolikt," paziņoja Kaimiņš. "Iespējams, es būšu pēdējais, kurš Saeimā izslēgs gaismu."

Deputāta paziņojums seko pēc paziņojuma svētdienas vakarā, kam sekoja ziņas, ka, iespējams, uzlauzts Kaimiņa "Facebook" profils un kurā viņš paziņoja, ka noliek Saeimas deputāta mandātu. Ieraksts vēstīja: "Veiksmi Latvija. Es mēģināju no sirds. Patiešām. Jūs izvēlējāties. Tad, lai tā arī ir un nav, ko čīkstēt."

Par ierakstu deputāts esot uzzinājis vien vakarā, kad viņu sazvanīja "Panorāmas" žurnāliste. Jautāts, vai vērsies Valsts policijā, deputāts norādīja, ka neredz izmeklēšanai jēgu. Viņš vērsa klātesošo uzmanību, ka uzlauzti esot vēl citi viņa sociālo tīklu konti un viņš pats klāt tiem ir ticis tikai pirmdienas pēcpusdienā.

Lai gan deputāts sava paziņojuma laikā vairākas reizes uzsvēra, ka sēž pie viena galda ar pašvaldību vēlēšanās jaunievēlētajiem deputātiem no "KPV LV", viņš noliedza, ka viņa paziņojums un konta uzlaušana būtu "PR gājiens".

Ziņots, ka svētdien portālam "Delfi" ar pašu Kaimiņu neizdevās sazināties – viņa mobilais tālrunis bija izslēgts vai atradās ārpus uztveršanas zonas. Pirmdien ieraksts no profila tika dzēsts.

Kaimiņa partijas biedre Linda Liepiņa portālam "Delfi" svētdien sacīja, ka pa dienu, kad viņa ar Kaimiņu sazinājusies, runas par mandāta nolikšanu neesot bijis. Vēlāk privāti ar Kaimiņu viņai neesot izdevies sazināties. Svētdienas vakarā informācija esot bijusi tāda, ka ticis uzlauzts deputāta "Facebook" konts.

Jau vēstīts, ka pašreizējais Rīgas domes vadošais spēks "Saskaņa"/"Gods kalpot Rīgai" ("Saskaņa"/GKR) pašvaldību vēlēšanās saglabājusi vairākumu, taču zaudējis septiņus mandātus, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas dati.

Rīgas domē ievēlēts Latvijas Reģionu apvienības (LRA) un "Latvijas attīstībai" (LA) apvienotais saraksts, kas saņēmis 13,66% vēlētāju atbalstu, Jaunās konservatīvās partijas (JKP) saraksts, kas saņēmis 13,41% vēlētāju atbalstu, nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) saraksts ar 9,24% atbalstu un "Vienotība", kas guvusi 6,26% atbalstu.

Pārējās partijas nav pārvarējušas 5% barjeru, kā pirmajai aiz svītras paliekot Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) ar 3,29% vēlētāju atbalstu. Tai seko partija "KPV LV" ar 1,53% atbalstu, "No sirds Latvijai" - 0,61%, "Vislatvijas Sociāldemokrātu kustība "Par neatkarīgu Latviju!"" – 0,32%, Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija – 0,23% un Eiroskeptiķu Rīcības partija - 0,22%.

Reģionos "KPV LV" veicies nedaudz labāk – tā pārvarējusi 5% barjeru, piemēram, Jelgavā un Alojas novadā.

Politoloģe Iveta Kažoka svētdien, komentējot provizoriskos vēlēšanu rezultātus, izteikusies, ka "KPV LV ir izteikti zaudētāji un parādīja, ka bez sava līdera tā nespēja pārvarēt 5% barjeru. Partijas nākotne atkarīga no Artusa Kaimiņa personīgās enerģijas un no tā, cik lielā mērā partijas vēlētāji turpinās tai uzticēties. Šajās vēlēšanās Rīgā protesta balsotājus "paņēma" JKP".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!