Foto: LETA

Pagājušajā ceturtdienā no frakcijas "KPV LV" priekšsēdētāja vietnieka amata atstādinātais Artuss Kaimiņš ("KPV LV") trešdien frakcijas sēdē lūdzis kolēģus – parlamentāriešus pārdomāt savu iepriekš pieņemto lēmumu, žurnālistiem pastāstīja pats Kaimiņš.

Deputāts uzskata, ka par viņa atbrīvošanu nav nobalsojis frakcijas nolikumā noteiktais nepieciešamais divu trešdaļu klātesošo vairākums. Pēc frakcijas priekšsēdētāja Ata Zakatistova ("KPV LV") lūguma Kaimiņš iesniegs viņam "papīra veida sašutumu" par notikušo. Tādu iepriekš Kaimiņš iesniedzis arī Saeimas Prezidijam.

Deputāts frakcijas sēdē vēlējies saprast, kāpēc kolēģi pagājušajā ceturtdienā lēmuši par viņa atbrīvošanu no amata, taču strukturētu atbildi nav saņēmis. Skaidrs vien, ka Kaimiņam tiek pārmests tas, ka viņš saistībā ar Valsts prezidenta vēlēšanām savu viedokli uzdevis par frakcijas. Tam gan deputāts nepiekrīt.

Sēdes laikā Kaimiņš lūdzis deputātus pārdomāt iepriekš pieņemto lēmumu. Viņš uzsvēra, ka šobrīd ir svarīgi domāt partejiski, nevis vienpersoniski. "Man šķiet, ka tas nav pareizi skaldīt frakciju dažādās daļās," pauda parlamentārietis.

Šodien deputāts nelūdza lēmumu pārbalsot. Taču tad, kad pārbalsošana notiks, Kaimiņš cer, ka "veselais saprāts ieslēgsies, jo mums priekšā ir vēl ilgs laiks kopā jāstrādā".

Frakcijas sēdē nav skatīts jautājums par potenciālajiem Kaimiņa amata pēctečiem. Deputāts pauda, ka par spīti notikušajam turpina būt koalīcijas pārstāvis un atbalsta Krišjāņa Kariņa (JV) vadīto valdību.

Jau vēstīts, ka no partijas "KPV LV" frakcijas priekšsēdētāja vietnieka amata pirms nedēļas atbrīvots deputāts Kaimiņš.

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētājs Kaspars Ģirģens ("KPV LV") skaidroja, ka frakcijā ir nolemts, ka ir jāveic pārmaiņas partijā, kārtīgi jāstrādā pie programmas izpildes, jānodrošina demokrātiskāks darba process, kur frakcijas deputāti ir vienlīdzīgi un tiek respektēts frakcijas citu parlamentāriešu viedoklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!