Foto: F64

Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš (LRA) lidsabiedrības "airBaltic" izpilddirektoram Martinam Gausam un Satiksmes ministram Anrijam Matīsam (V) nosūtījis atklātu vēstuli, kurā izsaka sašutumu par "airBaltic" darbinieku rīcību šīs aviosabiedrības reisa laikā.

Šo vēstuli Kaimiņš izplatījis arī plašsaziņas līdzekļiem. Tajā viņš izsaka "sašutumu par "airBaltic" darbinieku rīcību "airBaltic" lidojumā BT 654 Londona-Rīga 2015. gada 13. maijā".

Kā iepriekš vēstīts, Kaimiņš trešdien pēc "saķeršanās" ar aviokompānijas "airBaltic" stjuarti īslaicīgi paviesojies lidostas "Rīga" policijas iecirknī. Parlamentārietis skaidroja, ka domstarpības radušās lidmašīnas skaļrunī atskaņotā paziņojuma valodas dēļ, kā arī tāpēc, ka viņš atteicies izdzēst lidojuma laikā uzfilmēto videomateriālu.

Kaimiņa kritiku izraisīja tas, ka, lidmašīnai nonākot Latvijas gaisa telpā, skaļrunī krieviski un angliski atskanēja informācija par pārsēšanās iespēju pasažieriem, kuri vēlas lidot uz citu galamērķi, savukārt latviski šāda paziņojuma nebija.

Amatpersonām nosūtītajā vēstulē Kaimiņš pieprasa sniegt skaidrojumus par "airBaltic" kārtības noteikumiem saistībā ar policijas iesaistīšanu, kā arī valsts valodas lietošanu lidojuma laikā. Satiksmes ministram viņš vaicā, kā no akcionāra puses notiek lidsabiedrības iekšējo kārtības noteikumu pārraudzība.

Deputāts apgalvo, ka aviokompānijas darbinieku nekompetentas rīcības dēļ viņam nodarīts morālais kaitējums. "Taču mani vairāk satrauc fakts, ka līdzīgā situācijā var nonākt jebkurš pasažieris," Kaimiņš bažījas, pieprasot apliecinājumu tam, ka līdzīgi incidenti nākotnē tiks novērsti.

Viņš uzsver, ka saruna ar stjuarti notikusi mierīgā gaisotnē, tādēļ policijas iesaistīšanu uzskata par nepamatotu. "Taču ar šo incidentu man tika nodarīts morālais kaitējums, jo "airBaltic" darbinieku nekompetences dēļ, publiskajā telpā melīgi tika ziņots par manu agresīvo rīcību lidojuma laikā," skaidro deputāts.

Savukārt "airBaltic" pārstāvja Jāņa Vanaga komentāru, kurā viņš Kaimiņam atvainojies par runāšanu klientu valodā, deputāts sauc par nekompetenci, jo, viņaprāt, problēma nav runāšana klientu valodā, bet gan tajā, ka neizskanēja arī paziņojums latviešu valodā, kā arī tajā, ka nepamatoti iesaistīta policija.

Satiksmes ministrijā portālam "Delfi' norādīja, ka ministrija par notikušo lūgs "airBaltic" skaidrojumu, un sīkākus komentārus varēs sniegt pēc tā saņemšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!