Foto: LETA

13. Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš trešdien netika atstādināts no frakcijas "KPV LV" priekšsēdētāja biedra amata.

Saeimas "KPV LV" frakcija trešdien balsoja par deputāta Kaimiņa atstādināšanu no frakcijas priekšsēdētāja biedra amata. Balsojums par šo jautājumu bija aizklāts. Septiņi deputāti bija "par" un septiņi "pret". Balsojumā nepiedalījās Aldis Blumbergs un Aldis Gobzems. Kā informēja Kaimiņš, Gobzems nepiedalījās arī frakcijas sēdē.

Kaimiņš nevarēja atbildēt uz jautājumu, kāpēc frakcijas sēdes darba kārtībā tika iekļauts jautājums par viņa atstādināšanu no amata. Viņš aicināja to uzdot frakcijas priekšsēdētājam Atim Zakatistovam, kurš jautājumu par Kaimiņu darba kārtībā iekļāva.

Pats Zakatistovs uz žurnālistu jautājumiem neatbildēja, aizsteidzoties uz Ministru kabinetu, kur notiek sarunas par valdības veidošanu.

"Es nedomāju, ka tā ir šķelšanās," pauda Kaimiņš. Vaicāts, vai negrasās kļūt par neatkarīgu deputātu, izstājoties no "KPV LV" frakcijas, Kaimiņš atbildēja: "Es pirmais biju šajā partijā un es pēdējais aiziešu, ticiet man!"

"Deputātiem ir sava galva uz pleciem. Es domāju, ka šis ir tāds iekšējs frakcijas balsojums, kam nav nekāda sakara ar to, kas notiek it kā ārpus frakcijas telpām," pauda parlamentārietis. "Katru dienu jebkurš frakcijas deputāts var uzlikt jebkādu jautājumu frakcijas darba kārtībā."

Par nesaskaņām "KPV LV" frakcijā tiek runāts jau kādu laiku. Jāatgādina, ka Ziemassvētku brīvdienās Kaimiņš nāca klajā ar paziņojumu, kurā aicināja atteikties no "KPV LV" līdera Alda Gobzema kā iekšlietu ministra amata kandidāta. Vēlāk Gobzems pats atteicās no iekšlietu ministra amata un partija lēma šim amatam virzīt citu kandidātu – Sandi Ģirģenu.

Pats Gobzems vairākas reizes publiski paudis, ka nebalsos "par" topošo Krišjāņa Kariņa (JV) valdību.

Jāatgādina, ka jau piecpadsmito nedēļu norisinās valdības veidošanas sarunas. Neilgi pēc 13. Saeimas deputātu mandātu apstiprināšanas Valsts prezidents kā premjera amata kandidātu nominēja

Jaunās konservatīvās partijas līderi Jāni Bordānu, taču viņa centieni izveidot valdību nebija sekmīgi. Arī "KPV LV" līdera Gobzema, kuru prezidents nominēja 26. novembrī, centieni nevainagojās panākumiem. Kā trešo premjera amata kandidātu Vējonis nominēja Kariņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!