Pavasarī dibinātās partijas "KPV LV" palikušie valdes locekļi un tās priekšsēdētājs, Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš publiski izplatītā paziņojumā biedriem un atbalstītājiem atvainojas par to, ka pieļāvuši publisku skandālu.

"Lūdzu pieņemiet mūsu atvainošanos, jo mēs kā valde nenovērsām un pieļāvām publisku skandālu par "KPV LV". Ir skumji, ka tā ir noticis, un daži no mūsu biedriem ir vīlušies "KPV LV" darbībā," rakstīts paziņojumā.

"Mūsu partija veidojas. Ir tikai dabīgi, ka savā starpā iepriekš nepazīstamiem cilvēkiem, sanākot kopā, uzreiz nav vienprātības un līdzīgas izpratnes par mērķiem un kā uz tiem iet," norādījuši partijas valdes locekļi. "Latviešu sakāmvārds atgādina – viena pagale nedeg. Cilvēki, kuri ir izstājušies no partijas, nav kautrējušies izteikt dažādus emocionālus apvainojumus. Bet kurš no tā ir ieguvējs? Pilnīgi noteikti tā nav partija."

Vienlaikus paziņojuma autori pauž nožēlu, ka aizgājušie partijas biedri izvēlējušies šķirties, izvirzot personīgus apvainojumus. "Tā ir liela māka šķirties un aiziet ar godu. Mēs uzskatām, ka ir bezgala neefektīvi un neproduktīvi atbildēt uz vienpusējiem apvainojumiem."

Paziņojumu parakstījis Kaimiņš un partijas valdes locekļi – Atis Zakatistovs, Liene Eglāja, Miks Vizbulis un Matīss Kaļāns.

Partija patlaban gatavojas kopsapulcei, kas notiks nākamā gada 8. februārī. Kā sola partijas valde, tajā biedriem un sabiedrībai tiks piedāvāta partijas programma un redzējums. Tāpat kopsapulcē tiks paziņotas pašvaldības, kurās "KPV LV" kandidēs pašvaldību vēlēšanās.

Ziņots, ka trešdien īpaši sasauktā preses konferencē Ilmārs Poikāns kopā ar vairākiem domubiedriem paziņoja, ka nolēmis pamest partiju. Viņš vērsa uzmanību, ka partijai ir necaurspīdīga finanšu plūsma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!