Foto: LETA

Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš (LRA) vērsies pie Latvijas Žurnālistu asociācijas (LŽA) Ētikas komisijas ar iesniegumu, kurā aicinājis izslēgt žurnālisti Baibu Strautmani no LŽA Ētikas komisijas viņas izteikumu sociālās tīklošanas vietnē "Twitter" dēļ, piektdien izplatītājā paziņojumā norādījis Kaimiņš.

Saskaņā ar Kaimiņa paziņojumā pausto, 17. jūnijā Strautmane savā vietnes "Twitter" kontā ievietojusi sekojošu tekstu: "@artuss, labi, pateikšu, ka Saeimas daunis sūta sveicienus, nekā citā sakāma nav…".

"Ņemot vērā to, ka profila @artuss īpašnieks esmu es, Artuss Kaimiņš, pamatoti var secināt, ka Baiba Strautmane mani ir nosaukusi par "Saeimas dauni",'' skaidrojis Kaimiņš, piebilstot, ka viņam nav konstatēts Dauna sindroms, tādēļ Strautmanes ierakstā "Twitter" paustas nepatiesas, aizvainojošas, godu un cieņu aizskarošas ziņas.

''Uzskatu, ka neatkarīgi no tā, kāds ir Baibas Strautmanes viedoklis par mani, kā Saeimas deputātu un valsts varas pārstāvi, viņai nav tiesību publiski paust nepatiesas, apmelojošas ziņas par manu veselības stāvokli. Uzskatu, ka ar savu rīcību Baiba Strautmane ir pārkāpusi Latvijas Žurnālistu asociācijas Ētikas kodeksa 2.1. punktu, kur noteikts, ka žurnālista galvenais uzdevums ir sniegt sabiedrībai patiesu un pārbaudītu informāciju, kā arī 1.3. punktu, kur noteikts, ka žurnālisti ir par daudzpusīgu viedokļu apmaiņu, analītisku un kritisku nostāju pret politisko, ekonomisko un tiesu varu, aizstāvot sabiedrības un indivīda tiesības,'' norādījis Kaimiņš.

Medijiem izplatītajā paziņojumā Kaimiņš pievienojis arī attēlu, kur redzams Strautmanes "Twitter" ieraksts.

Foto: Privātais arhīvs

"Uzskatu, ka Baibas Strautmanes rīcība, nosaucot mani par "Saeimas dauni", ir žurnālista un, īpaši, Latvijas Žurnālistu asociācijas Ētikas komisijas locekļa necienīga rīcība, tādēļ lūdzu izvērtēt Baibas Strautmanes rīcības atbilstību Latvijas Žurnālistu asociācijas Ētikas kodeksa 2.1. un 1.3. punktiem un izslēgt Baibu Strautmani no Latvijas Žurnālistu asociācijas Ētikas komisijas,'' rezumē Kaimiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!