Foto: DELFI
Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā ārstēšanos sākuši divi Ukrainas karavīri, kuri no Dņepropetrovskas trešdien ieradušies Rīgā, portālam "Delfi" pastāstīja Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle.

Abi pacienti piedalījušies militārās operācijās Ukrainā. Viens no viņiem guvis traumu kakla skriemeļu rajonā un šobrīd uzņemts Stradiņu slimnīcas neiroķirurģijas klīnikā. Cietušais pirmo palīdzību, kā arī operāciju saņēmis jau Ukrainā, taču joprojām cieš no neiroķirurģiskiem traucējumiem, tāpēc nepieciešama papildu ārstēšana, kā arī rehabilitācija. To viņš saņems arī Latvijā.

Otram Ukrainas armijas karavīram ir kājās šautas brūces un viņš saņem ķirurga un traumatologa konsultācijas.

Abus pacientus joprojām izmeklē ārsti. Pašlaik nav iespējams prognozēt, cik ilgi turpināsies abu karavīru ārstēšana un rehabilitācija.

Jau vēstīts, ka par cietušo nogādāšanu Latvijas ārstniecības iestādēs savas nesenās vizītes laikā Ukrainā ar Dņepropetrovskas apgabala administrācijas pārstāvjiem vienojās ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Palīdzība tiek sniegta no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" piešķirtā finansējuma Ukrainas protestu laikā cietušo personu ārstēšanai un rehabilitācijai. Palīdzību Latvijā saņēmuši jau astoņi cietušie no Ukrainas.

Jau vēstīts, ka 11.februārī, Latvijā ieradās Ukrainas protestos cietušais, lai saņemtu medicīnisko palīdzību un rehabilitāciju. Kopumā Latvija gada sākumā bija izteikusi gatavību uzņemt desmit cilvēkus no Ukrainas, kam nepieciešama palīdzība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!