Foto: LETA
Šobrīd ir novērsta ugunsgrēka postītās ēkas Rīgā, Kalnciema ielā 2B, sabrukšanas iespējamība, tāpēc paredzēts, ka no pirmdienas, 7. janvāra, ir daļēji atjaunojama satiksme virzienā uz centru, portālu “Delfi” informēja Rīgas domē.

Piektdien, 4. janvārī, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Oļegs Burovs sasauca pašvaldības atbildīgo iestāžu operatīvo sanāksmi pie ēkas Kalnciema ielā 2B, lai lemtu par nekustamā īpašuma turpmāko sakārtošanu un satiksmes organizāciju.

Lai novērstu ugunsgrēkā radīto seku bīstamību un apdraudējumu pilsētvidei, ir demontēta Kalnciema ielas 2B ēkas fasādes daļa līdz pirmā stāva līmenim. Šobrīd eksperti izvērtē, vai ir nepieciešams demontēt vēl arī atsevišķas detaļas ēkai Raņķa dambja pusē, pēc sanāksmes izteicās Burovs.

"Šobrīd ēkas sabrukšanas iespējamība ir novērsta, tāpēc ar visām iesaistītām institūcijām vienojāmies, ka no pirmdienas, 7. janvāra, ir daļēji atjaunojama satiksme virzienā uz centru. Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas sēdē, 14.janvārī, tiks skatīts jautājums par ēkas turpmāko sakārtošanu, ievērojot būvekspertu norādītos darbu uzdevumus un to termiņus," izteicās Burovs.

Kā informē Rīgas domē, sanāksmē piedalījās Rīgas domes Īpašuma departamenta, Rīgas pilsētas Būvvaldes, Rīgas domes Satiksmes departamenta atbildīgie pārstāvji un uzņēmuma "CMB" būvinženieri.

Operatīvajā sanāksmē piedalījās Kalnciema 2B ēkas īpašnieku pārstāvji no uzņēmuma "Novira Capital" un uzņēmuma nolīgtie būvnieki.

Rīgas domes Satiksmes departamentā portālu "Delfi" informēja, ka pirmdien, 7. janvārī, Kalnciema ielas un Raņķa dambja krustojumā satiksmei atvērta tiks viena braukšanas josla centra virzienā.

Savukārt līdz 14. janvārim tiks pieņemts lēmums arī par otras joslas atvēršanu satiksmei, atkarībā no paveikto darbu apjoma Kalnciema ielas 2B nama apkārtnē.

Vienlaikus nākamnedēļ gar demontējamā Kalnciema ielas 2B nama sienu, kas skar Meža ielu un Raņķa dambi, tiks uzstādīts arī gājēju tunelis, lai garantētu drošu iedzīvotāju pārvietošanos.

Savukārt Kalnciema ielā pie ēkas Nr. 14 esošā sabiedriskā transporta pieturvieta joprojām netiks atjaunota un vismaz pusgadu saglabāsies pagaidu pieturvieta.

Kā ziņots, pērn 19. decembrī pēc ilgstošām diskusijām Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas locekļi ar jaunajiem Kalnciema ielā 2B esošās ēkas īpašniekiem vienojās ēku demontēt līdz līmenim, kad būvinženieri sniegs atzinumu, ka tā ir pilnībā droša. Jaunie ēkas īpašnieki ir igauņu uzņēmums "Novira Capital", kas ir īpašnieki arī Raņķa dambī 14 esošajai ēkai. Tādējādi viss ēku komplekss tagad pieder vienam īpašniekam.

Tomēr 30. decembrī Rīgas pilsētas būvvalde Kalnciema ielas jūgendstila ēkas fasādes nojaukšanas darbus apturēja, jo darbu veicēji nevarēja uzrādīt eksperta slēdzienu, ka šī vērtīgā jūgendstila fasāde nav drošā veidā saglabājama un tāpēc būtu nojaucama.

Naktī uz 25. novembri ēkā Kalnciema ielā 2B izcēlās ugunsgrēks, kura dzēšanas darbi turpinājās vairākas dienas. Ēkas jau daudzus gadus netiek apsaimniekotas un atzītas par B kategorijas vidi degradējošu būvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!