Foto: Publicitātes foto
Rīgas dome trešdienas sēdē atbalstīja tirgus statusa piešķiršanu Kalnciema kvartāla tirgum. Jāatzīmē, ka līdz šim tirgus Kalnciema kvartālā juridiski bija kvalificēts kā ielu tirdzniecība.

Rīgas pašvaldības pārstāve Laine Rodziņa sēdē atzīmēja, ka no tirgus organizatoriem nav saņemta informācija, ka šāds statuss būtu nepieciešams, lai mainītu esošo darbības principu, proti, to, ka tirgus strādā tikai brīvdienās un svētku dienās, bet gan tādēļ, "lai nebūtu katru reizi jākārto atsevišķas ielu tirdzniecības atļaujas".

Pēc Rodziņas paustā, šāds statuss piešķirts teritorijai Kalnciema ielā 35, Kalnciema ielā 37 un Melnsila ielā 13.

Kalnciema kvartāla tirgus pārstāvis Kārlis Dambergs portālam "Delfi" skaidroja, ka tirgus statuss ļaus atjaunot tā ierasto darbību "ar Rīgas domes apstiprinājumu tam, ka šis tirgus ir Rīgas sastāvdaļa, un jebkuros apstākļos saglabāsies šī būtiskā saikne starp vietējiem ražotājiem un tirgus apmeklētājiem, kas veido Rīgas un Pārdaugavas dzīves ritmu". Pēc viņa sacītā, tirgus statuss arī ļaus tirgotājiem paplašināt piedāvāto produktu klāstu un atvieglos ar tirgus norisi saistītās formalitātes.

Tāpat Dambergs uzskata, ka Kalnciema kvartāla tirgus ir neatņemama Rīgas sastāvdaļa līdz ar citām kultūras un sadzīves vietām. Vienlaikus šādi iknedēļas tirgi esot būtisks Eiropas lielo pilsētu raksturlielums, - pilsētnieki tajos iepērkas, savukārt pilsētas viesi iepazīst vietējo ražotāju piedāvājumu.

"Viena no galvenajām Kalnciema kvartāla tirgus vērtībām ir prognozējamība un stabilitāte - līdz šim piecpadsmit gadu garumā Kalnciema kvartāla tirgus notika pastāvīgi. Kā tirgotāji, tā pircēji varēja rēķināties, ka tirgus notiks regulāri, un paļauties uz to, plānojot ikdienu," stāstīja Dambergs.

Kalnciema kvartāla tirgus plāno atsākt darbību Kalnciema ielā 35 no 12. marta.

Kā ziņots, Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas deputāti 4. oktobrī atbalstīja iespēju Kalnciema ielas tirgum oficiāli iegūt tirgus statusu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!