Foto: LETA

Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas deputāti pirmdien, 4. oktobrī, atbalstīja iespēju Kalnciema ielas tirgum oficiāli iegūt tirgus statusu.

Līdz šim tirgus Kalnciema kvartālā juridiski kvalificēts kā ielu tirdzniecība.

Iesniegumā ar lūgumu piešķirt tirgus statusu norādīts, ka tirgū jau kopš 2008. gada nedēļas nogalēs un svētkos notiek tirdzniecība. 13 gadu laikā Kalnciema kvartāla tirgus ir bijusi iespēja Latvijas zemniekiem, amatniekiem un mājražotājiem piedāvāt savu produkciju plašam interesentu lokam, savukārt dalība tirgū ir veicinājusi daudzu jaunuzņēmumu izveidošanos un attīstību, iesniegumā uzsver SIA "Kalnciema kvartāls" valdes locekle Ingrīda Damberga.

Viņa norāda, ka pastāvīga tirgus izveidošana ir loģisks solis, lai atvieglotu komercdarbību tirgus dalībniekiem un arī tirgus veidotājiem, kā arī tirgus statusa piešķiršana vienkāršotu kontrolējošo iestāžu darbu.

Rīgas domes Attīstības departamentā norāda, ka tirgus zemesgabali atrodas valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļa "Kalnciema ielas koka apbūve" teritorijā.

Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde konceptuāli nav iebildusi tirgus izveidei minētajā teritorijā, taču norāda, ka pārvaldē jāsaskaņo konkurētus tirgus stacionāro objektu (letes, stendi, nojumes) risinājumus, kas maina tirgus līdzšinējo vizuālo tēlu.

Kā izskanēja komitejā, Rīgas domes budžetā tirgus statusa maiņa neko nemainīs, jo tirdzniecība notiek uz privātpersonas zemes, kur tirdzniecības nodeva nav jāmaksā.

Lēmums par tirgus statusa piešķiršanu vēl jāpieņem Rīgas domes sēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!